<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1

Medicinsk Yoga – MediYoga

Siden september 2015 har Hjerteforeningen Aabenraa haft fokus på medicinsk yoga som et middel til at forbedrer livssituationen for specielt hjertepatienter.

Med afsæt i specielt svenske erfaringer og en underviser fra Mediyoga Instituttet i Stockholm, startede vi et kursus med undervisning 1 gang om ugen over en 3 måneders periode.

MediYoga har i mange år været brugt som behandling til hjertepatienter i Sverige og Norge. Mere end 115 klinikker i Sverige praktiserer Mediyoga i den kliniske hverdag, bland andet på Karolinska universitetshospitalet i Stockholm.

Specifikt for Mediyoga er at det har en positiv virkning for patienter med forskellige lidelser, deriblandt atrieflimren, højt blodtryk, efter myokard-infarkt, hjertesvigt, diabetes, forskellige former for cancer, stress, depression, angst, smerte, demens, diskusprolaps smerter etc.

Mediyoga, medicinsk yoga er en form af yogatræning i vejrtrækning og bevidst nærvær, sammen med aktive øvelser for krop og sind.
Kurserne har til formålet er at give deltagerne værktøjer til at håndtere/lindre deres sygdomssymptomer ved hjælp af medicinsk yoga. Medicinsk yoga kan dyrkes af alle – øvelserne tilpasses den enkelte deltagers funktionsniveau.

På hjemmesiden (http://mediyoga.se/) kan information læses på dansk ved at vælge dansk. Læs også her http://dk.mediyoga.com/

Hjerteforeningen Aabenraa har afholdt kurser – med 1- 2 hold om året siden 2015.
Forløbene har været forskellige. Nogle gange har det været på 10 lektioner i løbet af en 3-4 måneder periode. Kursusholdene har været af forskellig  størrelse. Vi søger at skaffe tilskud- eller sponsering, således at brugerprisen holdes på et passende niveau.
Du er velkommen til at kontakte os hvis det har din interesse, således at vi kan kontakte dig ved næste udbud af kursus. [email protected]

Seneste kursus var i efteråret 2020.