<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1
Landsdækkende

Ønskelands Pausehus

Skrevet tirsdag d. 12. februar 2019

Ønskeland starter i uge 11-14 deres pilotprojekt Pausehus. Det giver hjertebarns familier muligt for GRATIS kan komme lidt væk fra hverdagen.

 

”Som familie til et barn med alvorlig sygdom er hverdagen hård. Overskuddet forsvinder hurtigt og familierne mangler tid og rum til at være sammen. Det tærer på kræfterne, bekymringerne tager over og midt i alle dagligdagens gøremål glemmer man at prioritere familielivet.

Ønskeland har besluttet at stille sine faciliteter til rådighed for børn i alderen 0-18 år med alvorlig sygdom i op til tre måneder om året. I første omgang vil der blive åbnet op for et pilotprojekt på fire uger allerede i foråret 2019, i uge 11-14, og CoolUnite sponsorerer dette pilotprojekt med DKK 300.000.

Opholdet, som kan vare 5-14 dage, skal være gratis for børnene og deres familier, og Ønskelands Pausehus vil i perioden kunne give 10-20 familier et afbræk fra den svære hverdag, hvor alvorlig sygdom bliver glemt og hvor samvær og heling er i fokus.

Erfaringer fra Lukashuset i København viser, at der er behov for rammer, hvor der er plads til hele familien, og hvor livskvalitet for hele familien er i fokus.

Pausehuset, er som navnet siger: et sted hvor familierne får en pause. En ramme for rekreation, samvær, nærvær, og hvor sygdommen kan træde i baggrunden til fordel for gode stunder sammen.

Pausehuset giver familierne mulighed for at være sammen uden at skulle bekymre sig om madlavning, rengøring osv. Der er plads og rum til familierne, der kan bo i en eller flere 2-personers lejlighed ved siden af hinanden. Der er endvidere mulighed for at invitere familie, skolevenner eller andre på besøg, hvilket kan være med til at øge livskvaliteten for familierne.

Pausehuset vil endvidere tilbyde lektiehjælp, mulighed for træning, særlige aktiviteter for søskende og samvær med andre familier i samme situation. ”

 

ANSØG OM EN PLADS HER

 

Flyer om Ønskelands Pausehus

 

Spørgsmål om projektet kan rettes til:

 

Anne Madsen Tabor

Centerleder

Tlf : 44225252 / 25530052

Mail    : [email protected]

www.oenskeland.dk