<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1

Hvad er hjertebørn

Hvad er hjertebørn!

Hjertebørn er børn, der er født med hjertefejl eller medfødte hjertesygdomme. Denne gruppe hører til de mest almindelige medfødte misdannelser.
Omkring 8 ud af 1000 børn(0,8 pct.) fødes med en hjertefejl. Det betyder at der årligt fødes 5-600 børn med hjertefejl i Danmark.
Hjertefejl optræder lige hyppigt verden over. Der findes mange forskellige diagnoser inden for hjertefejl, og selvom børn har samme diagnose/hjertefejl,
kan forløbet være meget forskelligt.

Nogle børn bliver blålige på grund af utilstrækkeligt iltet blod og ser derfor syge ud. Andre har inge ydre tegn, hvilket gør, at det kan være svært at overbevise
omverden om, at barnet har et handicap.

Hjertefejl er ikke nødvendigvis alvorlige.

Mange små hjertefejl spiller ingen rolle for helbredet, og kræver i nogle tilfælde ingen eller meget lidt behandling. Andre hjertefejl kan være så alvorlige, at barnet har behov for operation straks efter fødslen.
En del børn kan have brug for en eller flere operationer i løbet af barnealderen for at forebyggealvorlige symptomer. Nogle hjertefejl er så alvorlige, at operationer ikke kan redde barnets liv.
Hvert år er der hjertebørn der dør, men mange børn, der tidligere kun havde små chancer for at overleve, kan i dag se frem til at leve en tilværelse, der er normal eller meget lidt præget af sygdom.

 

Læs evt. mere her