<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1
Landsdækkende

Milliondonation fra Salling Fondene til patientstøtteordning skal hjælpe hjertesyge og pårørende

Skrevet torsdag d. 13. juni 2019

For mange hjertepatienter er det livsomvæltende at få stillet diagnosen. Også pårørende har brug for støtte i den nye situation. Derfor indgår Hjerteforeningen nu samarbejde med Salling Fondene om at udbrede patientstøtter til alle landets 21 akuthospitaler.

Hvert år bliver omkring 55.000 danskere ramt af hjertesygdom, og ca. 500 børn fødes med en hjertelidelse. For langt de fleste er det en voldsom og omvæltende oplevelse enten selv at få en kronisk sygdom eller at være pårørende til en hjertesyg. Behovet for støtte i den akutte situation og til på sigt at overkomme og mestre livet som kronisk syg eller pårørende er enormt. Her kan patientforeninger som Hjerteforeningen gøre en stor forskel for den enkelte, bl.a. takket Hjerteforeningens i dag 50 frivillige patientstøtter, der enten selv har en hjertesygdom, eller er forældre til et hjertebarn. Patientstøtterne tilbyder hjertepatienter, pårørende og forældre til hjertebørn såkaldte ’peer to peer-samtaler’ på seks hospitaler.

Salling Fondene vil nu samarbejde med Hjerteforeningen om at dække det store behov, der er for støtte. Det er fonden Købmand Herman Sallings Fond, der som et led i arbejdet for at gøre hverdagen for danskerne bedre, har valgt at donere 5,8 mio. kr.

– Vi ved, at samtaler med patientstøtter kan give tryghed i en utryg situation. Når man får konstateret hjertesygdom hos sig selv eller en pårørende, kan der opstå følelsesmæssige udfordringer, som kan være svære at håndtere. Her kan der være stor hjælp at hente ved at tale med nogen, som selv har erfaring med de udfordringer og som har stået i samme situation. Derfor er vi oprigtigt glade for, at Salling Fondene har valgt at støtte patientstøtteordningen med 5,8 mio. kr. til gavn for hjertepatienter og pårørende, siger adm. direktør i Hjerteforeningen, Anne Kaltoft.

 

Samtaler giver håb

Erfaringen med frivillige patientstøtter viser, at samtale med en person, der befinder sig i en lignende situation, som en selv, er med til at give håb for fremtiden. Samtale med en ligesindet hjælper til bedre at kunne acceptere, forstå og leve et godt liv med kronisk sygdom.

– Flere nye undersøgelser viser, at pårørende ofte er så fysisk eller psykisk belastede, at de bliver syge af manglende hjælp. Mange er reelt så belastede, at de selv ender som patienter. Det er en af de ting, vi også ønsker at afhjælpe med dette initiativ, forklarer Anne Kaltoft.

Målet med initiativet er at udvikle og udbrede indsatsen med patientstøtte, så det bliver et systematisk, nationalt tilbud på alle landets 21 akuthospitaler med ca. 500 frivillige i alt.

 

LÆS OM PATIENTSTØTTER: Er du hjertepatient eller pårørende, og har du brug for støtte?

 

– Salling Fondenes fornemste ærinde er at bidrage til at skabe en bedre hverdag for danskerne via fondens donationer. Derfor er vi glade for, at vi sammen med Hjerteforeningen kan gøre en forskel for hjertepatienter og deres pårørende, når de bliver ramt af en så alvorlig sygdom, og deres liv bliver vendt på hovedet, siger bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond, Jens Bjerg Sørensen.

Udviklingen af indsatsen med titlen ’National Patientstøtteindsats’ starter op i oktober 2019.

 

LÆS OM AT BLIVE PATIENTSTØTTE: Er du hjertepatient eller pårørende, og har du mulighed for og lyst til at give noget videre til andre, der er i samme situation, som dig selv?