<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1

Højskole for store og små

højskole1højskole2højskole3højskole4

Højskole for store og små er et weekendophold, hvor hjertebørn, søskende og forældre kan være sammen i sjove, spændende og givende aktiviteter for krop og sjæl og samtidig møde andre hjertebarnsfamilier. I 2017 finder Højskole for store og små sted 19. – 21. maj 2017 på Danhostel Ishøj Strand. Familierne indkvarteres på familieværelser med eget badeværelset. Danhostel ligger i naturskønne omgivelser, hvor der er også er mulighed for bl.a. at gå en tur til stranden, udendørs leg og boldspil mm.

Som deltager kan du vælge mellem forskellige aktiviteter, der giver mulighed for både at bruge kroppen, slappe af, grine, men også snakke om det, der kan være svært. Aktiviteterne er lagt an på, at børn og forældre deltager sammen, og i alle aktiviteter kombineres ny viden med praktiske øvelser for både hjertebørn, søskende og forældre. Forældre er velkomne til at vælge forskellige aktiviteter. For de børn, der er for små til at deltage i talerum lørdag eftermiddag vil der være børnepasning på stedet af frivillige børnepassere. Der er legeplads, hoppepuder mm. på stedet.

Det praktiske:

Højskolen afholdes 19. – 21. maj 2017 på Danhostel Ishøj Strand, Ishøj Strandvej 13 i Ishøj. Tilmeldingsfrist senest den 15. marts 2017. Du tilmelder din familie ved at udfylde det elektroniske skema på www.trippus.net/højskole_for_store_og_små_2017

Tilmeldingen er bindende og foregår efter først til mølle princippet. Der er plads til 35 familier. Kommer der flere tilmeldinger, end der er plads til, opretter vi en venteliste. Ved tilmeldingen afkrydses hvilke aktiviteter, I ønsker at deltage i. På enkelte af aktiviteterne er der et max. antal pladser.

Deltagelse er i 2017 gratis grundet ekstraordinært tilskud. Transport til og fra Ishøj samt drikkevarer til maden er ikke inkluderet.

Der vil være indkvartering i familieværelser med fire eller seks senge. Linnedpakke kan lejes for 65 kr. per person. Såfremt I ønsker at leje linned på stedet, registreres dette ved tilmelding og afregnes direkte med stedet. Der er et begrænset antal weekendsenge og høje stole til rådighed på stedet, så medbring så vidt muligt gerne det selv. Børn med særlige behov for hjælp eller støtte kan medbringe egen handicaphjælper.

For yderligere oplysninger kontakt

Anja Bech Andersen på mail: [email protected] / tlf. 61991890

Mettine Due på mail: [email protected] / tlf. 3367 0040

FREDAG DEN 19. MAJ
Fra kl. 16 – Ankomst og indkvartering
18.30 Middag og hygge. Der vil være film og fredagsslik til børnene efter maden.
LØRDAG DEN 20. MAJ
8 – 9 Morgenmad
Aktivitet 1 Aktivitet 2 Aktivitet 3
9 – 12 Leg og få pulsen op Bevægelseslege for de 6-12 årige børn og deres forældre.

  • Vi skal lave en masse lege, der giver puls, får hjertet til at banke og giver gode grin.
  • Vi skal også udfordre motorikken og sanserne og ikke mindst lege med modet til at prøve nye udfordringer.

 

Motion, leg og bevægelse styrker hele barnets udvikling – både fysisk, socialt, kognitivt og psykisk. Bevægelse kan skabe trivsel og bedre læring for dit barn. Alderen 6 – ca. 12 år har fået navnet den motoriske guldalder, fordi børn netop i disse år nemmest lærer nye færdigheder.

 

Gennem sjove lege kan vi få en masse bevægelse med i hverdagen, og på workshoppen får I et hav af ideer lige til at tage med hjem.

 

Underviser: Louise Løvgreen, Konsulent, Motorikcenter.dk

Familieyoga Tag med på en rejse for både børn og voksne, hvor vi både møder vilde dyr og dansende feer. Gennem Yoga-øvelser og leg mærker du din krop, både når den arbejder og når den får lov at hvile. Du skærper dine sanser og mærker hvordan dit åndedræt kan hjælpe dig med at slippe alarmberedskabet og være nærværende.Yoga er en glædesfuld måde at være sammen uden konkurrence og præstation. På fantasifuld og legende vis får du større styrke, smidighed og balance, mens du øger din kropsbevidsthed. Evnen til at kunne mærke sig selv styrker selvværdet og giver ro at lege og læreFor børn ml. 2-6 år og deres voksne 

Underviser: Medde Lykke Vognsen

Fysioterapeut og yogalærer hos PHYSIOGA og PHYSIONAUT

 

Prøv kræfter med gadeidræt Workshoppen udfordrer jer selv og familien samtidig med I har det sjovt. Den er primært målrettet børn og unge over 6 år (og deres forældre). I løbet af de tre timer vil I på skift prøve:STREET DANCE – Prøv kræfter af med en workshop i hiphop dans og oplev, hvor svært det er at holde fødderne i ro, når musikken spiller. Denne workshop får jer op ad stolen og ud på gulvet og sikrer, at I med et smil på læben oplever en anden side af hinanden.STREET SOCCER – En workshop i street soccer skruer op for pulsen samtidig med at der er fokus på teamwork. Ideer til for eksempel konflikthåndtering og samarbejdsøvelser er en del af en workshop som denne. En klassisk aktivitet som man aldrig går helt galt i byen med.STREET BASKET – Udover at I lærer de grundlæggende teknikker i street basket, er der fokus på bevægelse, venskabelig konkurrence og teamwork. 

Undervisere: GAME

12 – 13 Frokost
13 – 16 Når familien rammes Modul for forældre:Hvordan håndterer man angsten og ventepositionen? Hvordan lærer man at leve med den og undgår det går ud over familielivet? Hvordan får man hverdagen til at hænge sammen uden, at det går ud over børnene? Hvordan undgår man, at sygdommen bliver ens identitet?  Forældrene vil blive opdelt i grupper, som ledes af en psykolog fra Børn, Unge & Sorg.Workshops for hhv. hjertebørn og søskende:Når man er hjertesyg – eller rask søskende – kan man have brug for at tale med andre i samme situation. Blandt andet fordi man på nogle områder ikke ligner sine jævnaldrende, og fordi der kan være tanker og følelser, der kan synes svære at dele med forældre eller søskende. I workshoppen kan børnene/de unge føle sig set og anerkendt på nogle af de udfordringer og vilkår, sygdommen giver; opdage at de ikke er alene, genkende noget af sig selv i de andre og få mulighed for nye venskaber. Gruppelederne sørger for at skabe genkendelse i en tryg og rar atmosfære og inviterer til både at tale om det gode og det svære i situationen. For søskende og hjertebørn i alderen 6 – 17 år. Undervisere: Sygeplejersker fra Hjerteforeningens Rådgivning 

Der er børnepasning på stedet for de 0 – 5 årige.

18.30 Middag & hygge Efter maden er der diskotek for børn og unge.
SØNDAG DEN 21. MAJ
8 – 9 Morgenmad
Aktivitet 1 Aktivitet 2 Aktivitet 3
9 – 12 Motion for hjertebørn Få praktisk erfaring med motion, og sæt mål for hjertebarnets motion. Lær at mærke forskel mellem gode og dårlige symptomer – hvad er hjertesygdom, og hvad er dårlig kondition? Hvad må og hvad kan hjertebarnet?Workshoppen er primært for hjertebørn i alderen 10 – 15 år med forældre.Underviser: Martin Walsøe, Udviklingsfysioterapeut og frivilligkonsulent, Hjerteforeningen  Bålmad og mindfulness Leg, nærvær, ro og viden! I hverdagen kan det nogle gange være svært at få tid til fordybelse og nærvær med sin familie. En tur ud i naturen kan være med til at give den ro, der skal til, så man får et lidt større overskud. På turen ud i naturen vil I få sjove oplevelser sammen – og samtidig få gode ideer til, hvordan naturen kan bruges til at skabe ro og nærvær.Underviser: Naturvejleder Tomas Vilstrup og mindfulness-lærer Susi Trolle  Humor og trivsel Humor og sjov er en vigtig del af trivsel og bedring ved sygdom. Udgangspunktet for workshoppen bliver altså hvordan humoristiske elementer fra hospitalsklovnens virke kan opøves og bringes med hjem og dermed hvordan man kan bruge humoren aktivt til en bedre hverdag med sygdom. Målet med workshoppen er at blive mere bevidst om at spotte og se mulighederne for det sjove og fjollede i en hverdag med sygdom samt turde gribe muligheden for at bringe glæde og fjolleri ind i den hverdag. Workshoppen bliver en kombination mellem oplæg og øvelser, hvor både børn og voksne får rørt sig lidt.Underviser: Frk. Lakrids, Danske Hospitalsklovne
12 – 13 Frokost & farvel