<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1

Hjertemotion i Holstebro

Hjertemotion i Holstebro

Hjertemotion Holstebro: Kom i gang med motion eller forsæt efter kommunens genoptræning. Motionen er tilrettelagt for ”tidligere” hjertepatienter. Vi arbejder med at få pulsen op og derved styrke hjertefunktionen, samt med balance og styrkeøvelser.
Hjertemotion har til formål at udvikle og vedligeholde de hjertesunde livsstilsændringer, som hjertepatienter har påbegyndt i regioner og kommuner. I Hjerteforeningen vil vi gerne hjælpe patienterne med livslang rehabilitering – og det sker bedst i lokalområdet, hvor patienten bor.
Vigtige faktorer ved livslang rehabilitering er motion, faglige input og socialt samvær med andre mennesker med hjertesygdom.
Den livslange rehabilitering i lokalområdet er ikke en erstatning for kommunale tilbud – men et vigtigt supplement.
På alle træningsstederne følger man selvfølgelig alle de officielle gældende hygiejne- og afstandskrav fra både Sundhedsmyndighederne, såvel som fra Hjerteforeningen.
Vi har tre forskellige tilbud til dig:
FitnessX Struervej 141 i Holstebro
Deltagerne mødes 2 gang om ugen i 1½ time – se tidspunkterne længere nede. Motionen er tilrettelagt for ”tidligere” hjertepatienter. Vi arbejder med at få pulsen op gennem spinning og derved styrke hjertefunktionen, samt med balance og styrketræning.
Vi træner:
Mandag kl. 09.00 – kl. 10.15 ( se tidspunkter i kalender)
Onsdag kl. 09.00 – kl. 10.15  (se tidspunkter i kalender)
Er du medlem af Hjerteforeningen koster det kr. 35,00 pr. gang at deltage – du bestemmer selv, hvor ofte du deltager. Tilmelding er ikke nødvendig – du møder bare op. Træningen varetages af fysioterapeut Henriette Bæk, samt af personlig træner og cykelinstruktør Anna Espersen. Anna afløser på holdet ved sygdom m.m.
Fysioterapien i Færch Huset, Lille Østergade 5, 2 sal 7500 Holstebro
Træningen vil blive varetaget af fysioterapeut Stefan Kragh, som løbende bliver opdateret omkring behandling af hjerte-kar-sygdomme.
Se mere om Stefan Kragh her: http://fysiofh.dk/stefan-kragh/
Træningen består af fælles opvarmning efterfulgt af cirkeltræning bygget op omkring stationer hvor du træner styrke, kredsløb og smidighed.
Der er efterfølgende mulighed for socialt samvær med kaffe og en snak med andre, der har hjertesygdom inde på livet, samt lokalafdelingens frivillige.
Vi træner:
Tirsdag kl. 15.30 – 16.30 (se tidspunkter i kalender)
Torsdag kl. 11.00 – 12.00 (se tidspunkter i kalender)

Er du medlem af Hjerteforeningen koster det kr. 35,00 pr. gang at deltage. Man betaler for hele sæsonen på disse hold – betalingen skal foretages på konto 7608 – 1744161 før opstart.

Tilmelding sker til kasserer Jørn Kjær, mail: [email protected] eller på telefon 2482 5087. Der er mulighed for løbende opstart.
Naturtræning hver mandag i Vestre Plantage – godt for den fysiske og mentale sundhed
Mandag kl. 12.45 til 13.45 eller kl. 17.00 – 18.00
Naturtræning beskrives her af fysioterapeut Kenneth Juul Laugesen, som også varetager træningen for Hjerteforeningens medlemmer i skoven.
Naturtræning Holstebro er motion, så alle kan være med. Det primære er gåture i skoven (Vestre Plantage), hvor der i løbet af gåturen er aktive pauser, som træner styrke, kondition og balance.
Inspirationen til gåturene er fundet blandet andet ved at læse Professor indenfor motion og sundhed, Bente Klarlunds bog “Gå-bogen – Gå, så går det nok”.
Bogen understreger, at blot det at gå ture har utrolig mange sundhedsfremmende fordele, både for den fysiske og mentale sundhed.
Nye deltagerere kan have tvivl, om han/hun kan følge med, men indtil videre har jeg kunnet tilpasse træning og gåture, så alle deltagere har fået noget ud af det.
Yngste deltager er 24 år og ældste 74 år, så det er ikke alderen, der skal sætte en stopper for at komme i gang
Til min store glæde oplever jeg meget snak og latter, når vi går og træner i naturen, som jeg personligt ikke ser på samme måde, når jeg træner med folk indendørs. Det sociale element i gåturene kan nogle gange være drivkraften for at komme afsted, og det er i mine øjne ligeså vigtigt, som den fysiske aktivitet.
Du kan selvfølgelig altid prøve en tur i skoven på et af holdene, inden du bestemmer dig.
Se mere om Naturtræning og de øvrige hold her: https://www.facebook.com/Naturtr%C3%A6ning-Holstebro-103482468082486/
Tilmelding eller spørgsmål kan ske på tlf. 2894-7419 eller på mail: [email protected]
Pris: 56 kr. pr. gang. Træningen afregnes med Fysioterapien Færch Huset.