<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1

Cykeltur Havneringen Rundt den, 16. maj 2021

Dagen begyndte i øsende regnvejr, men da turen begyndte lidt over kl. 10:00, så holdt regnen op.

Tak til alle fremmødte for en god cykeltur og en god dag.

Referat fra cykeltur – Havneringen den 16.05.2021 arrangeret af ”Hjertebro-samarbejdet”.
Vi var lidt spændte på, om turen blev til noget. Hold da helt op hvor det regnede i tove indtil kl 9:45. Så klarede det op – og det holdt på hele vores tur. VI takker vejrguderne.
Gruppen startede kl 10 fra Islands Brygge kulturhus, så cyklede vi sydpå gennem det pittoreske Nokken og langs Amager Fælled. En dejlig og fredelig tur med masser af grønt på den ene side og vandet på den anden side.
Ved Sluseholmen kørte vi over cykelbroen og fortsatte langs nordsiden af Havneringen. Nogle lystfiskere på broen var ved at smide en hornfisk ud i vandet igen, da de ikke ville have den. Det hørte en af deltagerne, og udbrød: ”Den vil jeg da gerne have”. Det var helt i orden med de 2 fiskere, og sørme om ikke også de rensede den for hende. Så hun drog stolt afsted med en helt frisk hornfisk til aftensmaden.
VI fortsatte fra Sluseholmen op til Kalvebod Brygge og en helt ny verden åbenbarede sig for os. Hold da op hvor var der meget nybyggeri – meget forskellig arkitektur, men spændende at se. Ved ”Bølgen” gjorde vi holdt og nød vores medbragte mad. Der var borde og bænke – og mulighed for toiletbesøg.
Turen gik videre til Nyhavn og vi cyklede over Inderhavnsbroen (”kyssebroen”) for at returnere mod Islands Brygge. Først gik turen gennem det hyggelige, gamle Christianshavn og under Knippels bro.
Der var flere, fine småbroer på ruten. En af dem, Cirkel-broen, skiller sig ud med sin smukke udformning. Her skulle selvfølgelig også tages billeder.
Det var godt og trygt at have en ”Kaptajn” med (Niels) som kendte ruten, den var ikke afmærket tydeligt alle vegne. Og så var der naturligvis en bagstopper, som holdt øje med at alle kom med.
Turen sluttede med kaffe og kage i Kulturhuset. Det begyndte at dryppe en lille smule, men det var dejligt at sidde i læ af store parasoller med El-varme. Alle 12 deltagere var yderst tilfreds med den dejlige- og veltilrettelagte tur. Bestemt en tur, der kan anbefales. Stor tak til Gita og Niels fra Hjerteforeningen NV /Hjertebrosamarbejdet. .
Turen rundt var ca. 14 km så alt i alt cyklede jeg 24 km (Fra Østamager).
Ref: Margit Grome
Fotos i album: Gita, Margit og Niels

Vi ses snart igen