<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1

Hold dig aktiv under Coronakrisen: Bliv en del af ’Fodbold For Hjertet’-holdet i Sundby Boldklub og styrk din sundhed

Skrevet lørdag d. 3. oktober 2020

 

 

Når man tænker på fodbold – forestiller man sig meget, meget lange fodboldbaner, hvor spillerne tonser frem og tilbage i 1,5 time. Det er slet ikke den slags fodbold, som vi inviterer til.

Vores træning varer en times tid og foregår således, at man starter med 20 minutters ledopvarmning og styrke – og balancetræning. Derefter er der sjove boldlege, der får smilet frem på læberne og dig til at glemme, at du dyrker motion og fremmer din sundhed. Spiller man en fodboldkamp, foregår det på ”børnebane”.

 

Vi har også tænkt på dem, som ikke er vilde med boldlege, men gerne vil deltage i fællesopvarmningen.  De kan efterfølgende gå – eller løbe en tur rundt om Kløvermarken. Turen er i alt 3 km.

Ca. kl 12 er der socialt samvær i ”Tutten”, hvor man kan købe kaffe og ostemad for 25 kr. Det er et meget stort lokale, så afstandskrav kan opfyldes.

Pga. Corona-restriktioner skal man komme omklædt (der er ikke adgang til omklædningsrum og bad) og i Tutten skal man bære mundbind, når man bevæger sig rundt. Evt. overtøj kan vi nok finde plads til.

Lidt om konceptet:

‘Fodbold for Hjertet’ er kombineret styrke – og muskelopbyggende tilbud kombineret med sjove fodboldlege. Konceptet har dokumenteret effekt på sundheden for danskere med hjerte-kar-sygdomme, diabetes og andre livsstilssygdomme.

En halv million danskere er ramt af hjerte-kar-sygdomme, og hvert år dræber disse sygdomme tusindvis af danskere. Motion både forebygger og giver et længere og bedre liv – og med de rigtige motionstilbud til målgruppen, bliver de gode vaner ikke droppet i det lange løb – heller ikke under Corona.

’Fodbold for Hjertet’ er et samarbejde mellem Dansk Boldspil-Union og Hjerteforeningen, og der er plads til alle – både den aldrende Laudrup og den absolutte nybegynder på grønsværen. Mange af spillerne har således aldrig før spillet motionsfodbold.

Træneren på holdet er uddannet i at tage hensyn til alle. Der er ingen tacklinger – heller ikke under boldlegene, og træningen er skånsom og lægger vægt på, at man kan være med det, som man kan holde til. Det vigtigste af alt, er, at man sammen har det sjovt og kommer i form – og det er jo bare lidt sjovere med en bold involveret.

Bevægelse er godt for både krop og sind – og ’Fodbold For Hjertet’ er et rigtig godt bud, når du skal i gang eller videre med motion, uden at det bliver hårdt og kedeligt. Det er god og varieret træning, som naturligt styrker både krop, kondi og knogler og arbejder med øget balance og kondition.

Særligt har motionsfodbold også vist sig effektivt ift. at sænke blodtrykket og øge hjertets funktionsevne. Men du vil sikkert opleve, at det bedste er sammenholdet og det gode fællesskab på holdet.

 

Holdet træner på følgende tidspunkt:

  • Mandage kl. 11.00-12.00
  • Sted: Sundby BK, Raffinaderivej 3, 2300 KBH S. Der er gode parkeringsmuligheder foran klubben på dette tidspunkt – ellers går bus 37 lige til døren!
  • Kontakt: Flemming Jacobsen
  • Mobil: 42244056, mail: partner@sundbyboldklub.dk