<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1

Hjertestier

Vi har i Horsens Kommune etableret fire hjertestier.

HJERTESTIEN I BRÆDSTRUP

Hjertestien starter ved Folkeparken. Turen er 5,7 km og byder på udsigtspunkter, serværdigheder, legepladser samt muligheder for at sætte sig på en bænk undervejs. Stien er tilgængelig for kørestole, barnevogne o.a. Seværdighederne er bl.a. Folkeparken, Brædstrup Kirke, Tinghuset, Solfangeranlægget på Østervang, Gravhøjen på Trædenvej samt Bryrupbanestien. Se kort og stiforløb her. Se en lille film om hjertestien her.

HJERTESTIEN – HORSENS NORD

Hjertestien starter på hjørnet af Carolinelundsvej og Sundvej, hvor der er oversigtskort og kortboks med foldere med hjertestikort. Turen er 5,3 km lang og byder på en flot natur, kolonihaver, lidt villaveje og mulighed for at sætte sig på en bænk undervejs. Der er et sted på ruten hvor et alternativ stiforløb er at foretrække for gangbesværede. Dette stiforløb er stiplet på kortet. Seværdighederne er bl.a. Caroline Amalie Lunden, Det borgerlige Skyttelaugs pavillon, Folkets lund, Naturstien langs Nørrestrand, Forum Horsens og det gamle vandtårn ved Højlundsgade. Se kort og stiforløb her.

HJERTESTIEN – HORSENS ØST

Startstedet er Husodde Campingplads. Der er P-plads og toiletter ved startstedet. Ved fjorden er der flere bænke og borde ligesom der i øvrigt er bænke undervejs langs stien. Der er mulighed for at købe en forfriskning i campingpladsens kiosk i campingsæsonen. Der er to forskellige ruter afmærket med pæle påført Hjerteforeningens logo. Hovedruten er ca. 5,4 km Udvidet rute er ca. 8,4 km. Begge ruter starter samme sted. Turen byder på en flot natur med store grønne områder, natursti, søudsigt, fjordudsigt og lidt villaveje. Naturstien langs Horsens fjord er etableret på det tidligere private jernbanenet: Horsens-Odder. Jernbanen startede i  1904 og sidste tur blev kørt i 1967. Se kort og stiforløb her. Se en lille film  og indvielsen af stien her.