<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1
Hjerte- og Lungetransplantationsklubben

Forskning omkring CMV virus søger medvirkende

Skrevet lørdag d. 1. maj 2021

Den Medicinsk Afdeling i Takeda er i gang med at lave et Nordisk ”Patientrejse” Projekt for at få en dybere forståelse for de udfordringer, som patienter oplever efter at have fået foretaget en organ transplantation. Projektet vil specifikt fokusere på patienter, som har haft CMV (CytoMegaloVirus), som følge af organtransplantation.
CMV er et almindelig forekommende virus, som de fleste danskere smittes med. Ca. 80% af alle danskere omkring 30 årsalderen har dannet antistoffer mod denne virus, som er tegn på tidligere smitte med CMV. De fleste personer, som er smittet med CMV, viser ingen symptomer på infektion. CMV infektion kan dog medføre alvorlige helbredsproblemer for personer med et svækket immunsystem, og er en af de mest almindelige og frygtede komplikationer i forbindelse med organtransplantation.

Takeda rækker ud til jer, fordi vi vil høre om I kan være behjælpelige med at finde patienter, der har haft CMV som komplikation i forbindelse med deres organtransplantation, og som ønsker at deltage i et interview/online spørgeskema, der skal medvirke til at forbedre patienternes forløb i tilfælde af CMV infektion.

Jeg ser frem til at høre fra jer.

Med venlig hilsen
Anette Mikkelsen

Nordic Medical Science Liaison, Immunology

Global Medical Affairs

Takeda Denmark A/S

Delta Park 45

2665 Vallensbæk Strand

Mobile: +  45 30 36 62 46

anette.mikkelsen@takeda.com