<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1
Hjerteforeningen Tønder

Oversigt over træningstilbud 2023 i Tønder kommune

Skrevet fredag d. 17. december 2021

Hjertemotion – sved på panden med et smil på læben!

Fysisk træning, smidighedsøvelser, konditionstræning, hvor en kompetent fysioterapeut står for træningen.  Efterfølgende socialt samvær med frugtordning.

Løgumkloster:   Træningen foregår tirsdage  i tidsrummet 14.00-15.00 hos Kloster Fysio, Dravedvej 2E, Løgumkloster, hvor Christoffer Nielsen og hans kolleger svinger taktstaven.

Forårets træningssæson afsluttes i løbet af april måned, efterårssæsonen forventes at starte op 5. september (se kalenderen).

Tovholder Løgumklosterholdet : Nis Peter Jollmann mobil 24495696

                ————-        ——————-       ———
Tønder – træningen foregår tirsdage i tidsrummet 16:15-17:15 samt torsdage i tidsrummet kl. 16-17 Tønder i Kommunes,Sundhedsafdelingens træningslokale på Tønder Sygehus.(Carstensgade fløjens nordlige indgang, på førstesalen) med en kompetent fysioterapeut, Kim Hansen Thomsen, som træner.

Kim er 38 år, og bor i Tønder med sin familie.
Han er uddannet fysioterapeut i 2009 fra Odense og har interesse i særligt træning samt akupunktur.
I det daglige arbejder Kim med træning og behandling af en bred vifte af patientgrupper.  I  fritiden  spiller Kim blandt andet fodbold.

Efter træningen er der, for de der ønsker at deltage i det, socialt samvær og frugtordning.

Tovholder Tønder Sygehus holdene: Hans Bossen mobil 91153931

Forårets træningssæson afsluttes i løbet af april  måned, efterårssæsonen forventes at starte op 5., henholdsvis 7. september (se kalenderen).

 Deltagergebyr Hjertemotion kr. 400,00 pr. sæson (forårs- og efterårssæson med ca. 14 træningslektioner pr. sæson)

Mediyoga.

Hjerteforeningen har de sidste par år tilbudt Mediyoga til medlemmerne igennem et undervisningsforløb med i alt 8-10 lektioner.  Mediyogaen afvikles i et samarbejde med Henriette Liengård i hendes klinik, Østergade 17, Tønder. (Mandage 16.30 -17.45). 

I 2023 startede  vi et nyt hold op i uge 2, som nu er afsluttet; næste hold starter op med et forløb på 14 lektioner den 4. september (se kalenderen). 

Mediyoga, medicinsk yoga,  er en form af yogatræning i vejrtrækning og bevidst nærvær, sammen med aktive øvelser for krop og sind.
Kurserne har til formålet er at give deltagerne værktøjer til at håndtere/lindre deres sygdomssymptomer ved hjælp af medicinsk yoga. Medicinsk yoga kan dyrkes af alle – øvelserne tilpasses den enkelte deltagers funktionsniveau.  Kan du trække vejret, kan du også dyrke Mediyoga – det er da opløftende i sig selv!

Læs evt. mere om denne yogaform på dk.mediyoga.com

Tovholder Mediyoga: Vivi-Ann Clausen mobil 21695385

Golfsport

I løbet af hele 2022 har det  ligesom året før været mulighed  for at lære at spille golf.  Tilbuddet der populært går under navnet golf for kronikere, foregår i et samarbejde mellem patientforeningerne, herunder Hjerteforeningen, Tønder Kommune Sundhedsdafdeling og Tønder Golfklub på Tidsholmvej ved Rørkær, hvor det hele også foregår.

Tilbuddet- der er ganske gratis – har til formål at man lærer at spille golf Tønder Golfklub stiller køller, jern og bolde til rådighed, og forløbet indebærer bl.a. at man på ugebasis modtager 1 times undervisning af klubbens meget tålmodige golftræner; Jens. Og der er mulighed for at spille på klubbens par3-bane.

Et godt tilbud til alle der søger et motionstilbud hvor man får gået mange skridt ude i vor skønne natur; indgår i nye sociale sammenhænge; lærer nye mennesker at kende, og får nye venner.  Tilbuddet vil også blive udbudt 2023 , når vintersneen er smeltet og når forårets spirer står i kø for at springe ud; målgruppen er medborgere med en kronisk sygdom, og man er velkommen til at tage en ledsager med.

Deltagerne fra sæsonen 2021 og 2022 har etableret deres egen interne klub kaldet ”de kroniske optimister”- der mødes hver mandag hhv tirsdage eftermiddag til golf på golfklubbens par3 bane, med efterfølgende socialt samvær.  Det er meningen at vi, i takt med at vi bliver dygtigere til at spille golf, også får en ugentlig spilledag på 18-hullers baneanlægget torsdag formiddage. Spil på 18-hullers baneanlægget kræver imidlertid som minimum et flex-medlemskab i Tønder Golfklub.

 

Er denne motionsform måske noget for dig og din partner, så kontakt Tovholder golfsport: Nis Peter Jollmann. mobil 24495696

                                                             ________________________

Vi har skiftet pengeinstitut – Deltagergebyr  på de enkelte aktiviteter indbetales på Hjerteforeningen Tønders konto (Danske Bank) reg. 9570 konto nr. 13422478