<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1
Hjerteforeningen Tønder

Oversigt over træningstilbud i Tønder kommune

Skrevet fredag d. 17. december 2021

(opdateret 24. November, 2023)
Hjertemotion
 – sved på panden med et smil på læben!

Fysisk træning, opvarmning, smidighedsøvelser, konditionstræning, udstrækning, hvor en kompetent fysioterapeut står for træningen.  Efterfølgende socialt samvær med frugtordning.

Løgumkloster:   Træningen foregår tirsdage  i tidsrummet 14.00-15.00 hos Kloster Fysio, Dravedvej 2E, Løgumkloster, hvor Christoffer Nielsen og hans kollega Livius svinger taktstaven.

Efterårets  træningssæson slutter med udgangen af november måned, 2024 forårssæson starter op tirsdag den 9. januar, 2024.  (se kalenderen).

Tovholder Løgumklosterholdet : Nis Peter Jollmann

mail  [email protected]. mobil 24495696

                ————-        ——————-       ———
Tønder – træningen foregår tirsdage i tidsrummet 16:15-17:15 samt torsdage i tidsrummet kl. 16-17 Tønder i Kommunes,Sundhedsafdelingens træningslokale på Tønder Sygehus.(Carstensgade fløjens nordlige indgang, på førstesalen) med en kompetent fysioterapeut, Kim Hansen Thomsen, som træner.

Kim er 38 år, og bor i Tønder med sin familie.
Han er uddannet fysioterapeut i 2009 fra Odense og har interesse i særligt træning samt akupunktur.
I det daglige arbejder Kim med træning og behandling af en bred vifte af patientgrupper.  I  fritiden  spiller Kim blandt andet fodbold.

Efter træningen er der, for de der ønsker at deltage i det, socialt samvær og frugtordning. Efterårets 2023 sæson stopper i starten af december, ny 2024 sæson starter op h.h.v tirsdag den 9. januar, h.h.v. torsdag den 11. januar.   (se kalenderen).

Tovholder Tønder Sygehus holdene: Hans Bossen

mail [email protected]   mobil 91153931

Skærbæk I vore bestræbelser på at være repræsenteret bredt indenfor kommunen, tilbyder Hjerteforeningen nu også hjertemotion i Skærbæk.   Træningen foregår i et samarbejde med Klinik for Fysioterapi, Storegade 20, Skærbæk onsdage i tidsrummet 14.00-15.00. 2023 efterårssæsonen slutter med udgangen af november måned; 2024 sæsonen starter op onsdag den 10, januar. 

Tovholder Skærbækholdet : Nis Peter Jollmann [email protected].
mobil 24495696.

 Deltagergebyr Hjertemotion kr. 450,00 pr. sæson (forårs- og efterårssæson med ca. 14 træningslektioner pr. sæson).  Efter en lang årerække med uforandret deltagergebyr på 400 kroner,  har vi valgt at hæve gebyret med 50 kroner som følge af stigning i omkostningerne til instruktør aflønningen.

Man behøver ikke nødvendigvis være medlem af Hjerteforeningen for at deltage på vore hjertemotionshold.   Hjertemotion er et motionstilbud til alle medborgere der har brug for motion i trygge rammer under ledelse af erfarne fysioterapeuter, og som har glæde af det sociale fællesskab der følger med i kølvandet af træningen.

Mediyoga.

Hjerteforeningen har de sidste par år tilbudt Mediyoga til medlemmerne igennem et undervisningsforløb med i et givent antal træningslektioner.  Mediyogaen afvikles i et samarbejde med Henriette Liengård i hendes klinik, Østergade 17, Tønder.  2023 sæsonen afsluttes med udgangen af november måned. 

Mediyoga, medicinsk yoga,  er en form af yogatræning i vejrtrækning og bevidst nærvær, sammen med aktive øvelser for krop og sind.
Kurserne har til formålet er at give deltagerne værktøjer til at håndtere/lindre deres sygdomssymptomer ved hjælp af medicinsk yoga. Medicinsk yoga kan dyrkes af alle – øvelserne tilpasses den enkelte deltagers funktionsniveau.  Kan du trække vejret, kan du også dyrke Mediyoga – det er da opløftende i sig selv!

Næste hold starter op den 8. januar, 2024 som noget nyt bliver det et et formiddagshokd  der har undervisning i tidsrummet 10.00-11.15 .
Deltagergebyr for ialt 10 lektioner er fastsat til 850, 00 kroner

(denne pris gælder for medlemmer af Hjerteforeningen)

Læs evt. mere om denne yogaform på dk.mediyoga.com

Tovholder Mediyoga: Vivi-Ann Clausen

mail [email protected]  mobil 21695385

Golfsport

Siden 2021, 2022 og indeværende år, har der været mulighed  for at lære at spille golf, ganske gratis .  Tilbuddet der populært går under navnet golf for kronikere, foregår i et samarbejde mellem patientforeningerne, herunder Hjerteforeningen, Tønder Kommune Sundhedsdafdeling og Tønder Golfklub på Tidsholmvej ved Rørkær, hvor det hele også foregår.

Tilbuddet har til formål at man lærer at spille golf.   Tønder Golfklub stiller køller, jern og bolde til rådighed, og forløbet indebærer bl.a. at man på ugebasis modtager 1 times undervisning af klubbens meget tålmodige golftræner; Jens.  Undervisningen afsluttes med en duelighedsprøve, og herefter er der mulighed for at frit at spille på klubbens par3-bane ligesom man bliver inviteret med til kanin- golf på de store baner. 

Et godt tilbud til alle der søger et motionstilbud hvor man får gået mange skridt ude i vor skønne natur; indgår i nye sociale sammenhænge; lærer nye mennesker at kende, og får nye venner.  Målgruppen er medborgere med en kronisk sygdom, på tværs af nærmest alle tænkelige sygdoms diagnoser, det være sig hjertesygdom, cancer, diabetes, KOL, eller andet. Og man er velkommen til at tage en ledsager med i forløbet!

Deltagerne fra sæsonen 2021 og 2022 har etableret deres egen interne klub kaldet ”de kroniske optimister”- der mødes hver mandag hhv tirsdage eftermiddag til golf på golfklubbens par3 bane, med efterfølgende socialt samvær.  Det er meningen at vi, i takt med at vi bliver dygtigere til at spille golf, også får en ugentlig spilledag på 18-hullers baneanlægget. Spil på 18-hullers baneanlægget kræver imidlertid som minimum et flex-medlemskab i Tønder Golfklub.

2023 sæsonen er ved at være slut, Er denne motionsform måske noget for dig og din partner til næste år, 2024, så kontakt Tovholder golfsport: Nis Peter Jollmann. mail n5t@live,dk. mobil 24495696

                                                             ________________________

Pengeinstitut: Deltagergebyr  på de enkelte aktiviteter indbetales på Hjerteforeningen Tønders konto (Danske Bank) reg. 9570 konto nr. 13422478