<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1
Hjerteforeningen Thisted

”For ti år siden ville de alle have været døde”

Skrevet fredag d. 21. august 2020

”For ti år siden ville de alle have været døde”

 Det var overskriften på en artikel i ”Sygeplejersken” i 2011, da overlæge Benedict Kjærgaard fra Aalborg Sygehus blev landskendt i forbindelse med hans redning af nogle efterskolebørn efter en drukneulykke på Præstø Fjord.

Syv af dem nåede at få hjertestop af kulde, mens de forsøgte at kæmpe sig i land. Da katastrofen indtraf på Præstø Fjord, blev han tilkaldt for at hjælpe med behandlingen af en meget nedkølet patient med hjertestop på Næstved Sygehus. Til børnenes held er forskningen og udviklingen i behandling af stærkt nedkølede patienter de senere år gået stærkt, og ved hjælp af hjertemassage og hjerte-lunge-maskiner lykkedes det at redde alle de elever, som blev trukket op af det iskolde vand den 11. februar 2011.

Benedict Kjærgaard er overlæge ved Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling ved Aalborg Sygehus og landets førende specialist i at behandle hypotermipatienter med hjertestop. Han har været med til at udvikle en mobil hjerte-lunge-maskine, som redder mange liv. Samtidig var Benedict Kjærgaard stabslæge ved flyvevåbenet, og gennem et samarbejde med dem har han etableret et landsdækkende udrykningshold på Aalborg Sygehus, som med helikopter kan rykke ud til ulykker med hypoterme patienter i hele landet.

Han har rykket grænsen mellem liv og død med selvudviklede og ofte kontroversielle metoder.

Benedict Kjærgaard er en imødekommende mand, ikke med store armbevægelser, men med en behersket selvbevidsthed og lune, der ofte kendetegner jyder.

Benedict Kjærgaard kommer til UCN Thisted,

Lerpyttervej 43

7700 Thisted

Tirsdag den 1. september. 2020

Kl. 19.00

 

Vi overholder naturligvis afstandskravene, afspritning m.m. og må af hensyn til den begrænsede plads bede om tilmelding hos formanden.

Tilmelding 61 76 00 07

eller mail: [email protected]

Pris  75 kr. for kaffe