<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1
Hjerteforeningen Høje-Taastrup

Kvik genbo reddede Per Rasmussens liv efter hjertestop

Tak til Søren Nordquist, som var Pers redningsmand.

Skrevet lørdag d. 26. august 2017

Liv eller død. Det var tæt på at ende helt galt, da Per Rasmussen blev ramt af et hjertestop i sit hjem for ca et halvt år siden. Han overlevede og er i fuld gang med genoptræningen.

Høje Taastrup: Han holder fysioterapeuten i hånden, mens han står på et ben på træbjælken.

Det kræver nemlig genoptræning, efter 52-årige Per Rasmussen fik et hjertestop, da han en dag var alene hjemme for lidt over seks måneder siden.

»Det bliver bedre og bedre,« lyder de rosende ord til Per Rasmussen, mens han træner sin balanceevne på træbjælken.

Han fortæller om episoden i hjemmet, som nær kunne have endt galt.

»Da jeg var alene hjemme, fik jeg et hjertestop. Jeg nåede over til genboen, som genoplivede mig og fik ringet til ambulancen,« fortalte Per Rasmussen om den grimme oplevelse.

Per Rasmussen er til daglig revisor og kommer fra Hedehusene, hvor han bor med sin kone. Men han er nu sygemeldt og i gang med genoptræningen. Den foregår på Torstorp Pleje- og Rehabiliteringscenter, og her er han blevet taget godt imod af et sundhedssystem, der ellers til tider har været udskældt.

»Jeg har nu oplevet systemet indefra, og jeg ser et system, der har ressourcerne til én. Jeg føler mig godt behandlet. Jeg har altid været skeptisk over systemet, men for mit vedkommende tager jeg på sommerferie med et godt indtryk,« sagde Per Rasmussen tilbage i juni.

Indtil videre har han boet på plejecentret, mens han har genoptrænet. Han kan komme hjem, når han er helt klar til at klare sig selv. Inden da kommer han blandt andet på hjemmebesøg hos sig selv for at teste, hvordan han kan komme rundt i hjemmet, der blandt andet har en trappe til kælderen.

»Jeg skal teste mig selv på kældertrappen og ned og se vaskemaskinen. Den har jeg ikke set før,« sagde Per Rasmussen som en kæk bemærkning, der viser, at han på trods af sygdomsforløbet og genoptræningen er ved godt mod.

Efter hjertestoppet har Per Rasmussen udfordringer med balancen, og han har haft en nervøs gangart, og der har på Torstorp Pleje- og Rehabiliteringscenter været fokus på ADL-træning, der går ud på at man fokusere på, at Per Rasmussen skal kunne klare sig i hverdagen.

Per Rasmussen føler, at det går så godt, at han håber på, at kunne komme hjem og vende tilbage til sit job som revisor i Hedehusene inden for ganske kort tid.