<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1

Billeder og opskrifter fra Hjertesunde kokkerier. 23.10.2016.

Skrevet søndag d. 9. oktober 2016

Vi skal i fællesskab tilberede en hjertesund menu, som består af forret, hovedret og dessert, vi indtager menuen med et glas udsøgt vin.

Køkkenchef Thomas Skovsmose-Falck fra Stella Maris sammensætter menuen og giver anvisning på tilberedning. Vi har fokus på vitaminer og mineraler.

Sted: Vestre Skole, Gyldenbjergvej, 5700 Svendborg.

Pris: 75 kr. Tilmelding til kirstenkittner@yahoo.dk  Tlf. 22472617.

Opskrifter :

Forret:

Jordskoksuppe med bacon og salturt 6 personer

750gr jordskokker

1 fed hvidløg

1 skalotteløg

1 dl hvidvin

1 l mælk

2 dl madlavningsfløde

100 gr bacon

75 gr salturt

1 dl olie

Dild

 

  1. jordskokker skrælles og sauteres af i lidt olie sammen med finhakket skalotteløg og hvidløg. Hvidvin kommes på og reduceres væk, derefter kommes mælk og madlavningsfløde på og det hele koges mørt, blendes og sigtes. Smages til med salt
  2. Bacon skæres i små tern og tørsteges på en panden indtil sprødt, overføres til køkkenrulle for at suges fedtstof
  3. Olie lunes og dild plukkes, men behold lidt til pynt. Den resterende dild blendes med lun olie for at trække smag og farve ud, sigtes gennem en fin sigte
  4. Salturt blancheres i kogende vand i 10 sekunder og overføres derefter til koldt vandAnretning: suppen kommes i en dyb tallerken, og pyntes med bacon, salturt, dild olie og frisk dild

 

Hovedret:

Bavette med selleri variation, grønkål, svampe og rødvins sauce 6 personer

1 kg bavette

1 ½ knold selleri

1 stang grønkål

4 dl rødvin

1 liter oksefond

300 gr svampe

Timian

3 fed hvidløg

1 skalotteløg

1 gulerod

1 dl madlavningsfløde

Olie

 

  1. Bavette afpudses for sener og portioneres ud i 6 stykker, steges af i olie og får 6-7 minutter i ovnen før servering
  2. knoldselleri skrælles og der portioneres 6 lige store stykker ud, resten af sellerien kommes i en gryde med vand og koges mørt og blendes med madlavningsfløde indtil glat masse. De 6 stykker selleri steges på svag varme i lidt olie på alle sider sammen med lidt timian og lunes i ovnen ved servering
  3. rødvin, 3 fed hvidløg, finhakket gulerod og skalotteløg kommes i en gryde sammen med timian og reduceres ned til ca. 1 dl. Oksefond kommes på og det hele reduceres til ca. 7-8 dl
  4. grønkål plukkes og sauteres hurtig af i lidt hvidløgs olie ved servering
  5. Svampe ordnes og steges af i lidt hvidløgsolie ved servering

Dessert: denne skal kun spises en gang om året men er teknisk spændende at lave 

Æble Tarte Tatin med skyr creme 6 personer

200 gr mel

100 gr smør

1 æg

2 tsk sukker

 

2 ½ kg æbler

Saft af 1 citron

175 gr smør

300 gr sukker

1 stang vanille

2 ½ dl skyr

flormelis

1. Smuldr mel og små stykker koldt smør med fingerspidserne, til blandingen ligner revet ost. Tilsæt æg og sukker, og saml dejen til en klump. Læg tærtedejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og stil den køleskab i ca. 1 time.

2. Skræl æblerne, halver dem og fjern kernehuset. Læg æblerne i koldt vand med lidt citronsaft, ellers bliver de brune. Smelt smørret på en tykbundet pande med et skaft, der tåler at gå i ovnen. Drys sukkeret på, og tag panden af varmen, så snart blandingen begynder at blive brun.

3. Læg æblerne i cirkler på sukkerblandingen med den buede side nedad, så de dækker hele panden i flere tætte lag. Kog æblerne ved jævn varme i 5 minutter, så væden fordamper, og sukkerblandingen begynder at boble op mellem æblerne og karamellisere dem.

4. Rul tærtedejen ud med kagerulle på et meldrysset bord, så dejen får form som en cirkel, lidt større end panden, så æblerne kan dækkes helt. Læg dejen over æblerne, og tryk den ind langs kanten af panden. Arbejd hurtigt, og pas på ikke at brænde fingrene – karamellen er varm længe, og dejen bliver blød af varmen.

6. rør skyr sammen med vanilje og lidt flormelis

5. Sæt panden midt i ovnen, og bag din tarte tatin ved 220°. Bag tærten, til dejen er gyldenbrun og sprød, ca. 20-25 minutter. Lad din tarte tatin køle af i 5-10 minutter og server den med skyr cremen

 IMG_0010