Invitation til hjerteyoga

Skrevet fredag d. 2. oktober 2020

Hjerteforeningen Rudersdal tilbyder igen et helt unikt 10 ugers kursus for hjertepatienter – der vil leve et aktivt liv!

At få og blive behandlet for en hjertesygdom kan være en voldsom oplevelse – men nu kan hjertepatienter bosat i Rudersdal kommune få særlig hjælp til at komme videre i livet!

Der er tale om et 10 ugers forløb i medicinsk yoga, som har til formål at hjælpe hjertesyge til at lære at leve godt med sygdommen samt at forebygge evt. ny hjertesygdom!
Vi arbejder med blide øvelser, der styrker din krop, giver øget bevidsthed om vejrtrækning, men ikke mindst godt humør!
Yoga har i mange videnskabelige studier vist sig at være særdeles godt for hjertet og for de forskellige problemer, som rammer hjertet!

Et svensk studie ved den hjerteintensive afdeling på Danderyds Sjykhus i Stockholm viste tydeligt, at MediYoga – Medicinsk Yoga – mindsker risikoen for hjerteinfarkt!
Resultaterne var så éntydige, at sygehuset siden januar 2010 har brugt medicinsk yoga i den almindelige rehabilitering af patienter med hjerteinfarkt!
Hjerteforeningens instruktør Lill-Britt Myhlenfordth Reffstrup er også uddannet yoga-terapeut
Genoptræningsforløbet giver dig indsigt i et yogaprogram, der er velegnet for dig som hjertepatient og er tilpasset dine behov!
Foruden selve yoga-træningen hjælper medi-yoga også deltagerne til at komme mentalt videre i livet!

I medicinsk yoga fokuseres der meget på et integrere åndedræt og fysiske øvelser.
Med åndedræt i fokus skabes balance mellem krop og sind, du får et positivt energiløft og lærer enkle teknikker, der forbedrer din livskvalitet.

Kurset starter torsdag den 08.10.2020 på Havartigården i lokale D, Havartivej 6, 2840 Holte – og hver torsdag kl. 15.30-17.00.
Prisen er kr. 200,00 pr. måned og der betales for hele kurset på én gang.

Man skal være medlem af Hjerteforeningen for at deltage i yoga-forløbet – samt have haft en hjertesygdom/diagnose indenfor de seneste 5 år.
Desuden skal man være selvhjulpen.

Vi opfordrer til hurtig tilmelding – da der er et begrænset antal pladsen!

Tilmelding snarest – til Hjerteforeningen Rudersdal – på mail: rudersdal@hjerteforening.dk

OBS – alle deltagere bedes medbringe eget udstyr – så som måtter/puder o.s.v.
Havartigårdens måtter m.v. kan evt. lånes – men skal så afsprittes før og efter – og eget sprit til dette formål skal medbringes!

Susan Pedersen/Hanne Nicolaisen
Hjerteforeningen Rudersdal