“Gå for hjertet”

Skrevet søndag d. 18. juli 2021

Præsentation af  Hjerteforeningen Roskildes nye tiltag: ”Gå for hjertet” og turleder May-Britt Damgaard.

Min baggrund for at starte ”Gå for hjertet” er, at jeg har en medfødt hjertefejl og er vokset op med daglige gåture. I 1994 blev jeg turleder i Dansk Vandrerlaug og var det igennem ca. 10 år. Udover egne ture deltog jeg også i de andre turlederes ture.

Da jeg er opereret i mit hjerte op til flere gange, fik lægerne desværre snittet i min ene kranspulsåre, da de skulle skære mig op i brystkassen. Dette bevirkede, at jeg fik hjertesvigt. I mange år mærkede jeg intet til det, udover tiltagende træthed. Jeg kunne stadig gå 5-10 km.

Pludselig begyndte det at gå ned ad bakke for et par år siden og jeg magtede ikke længere ture på over 5 km. Jeg har problemer med at følges med andre, da jeg har svært ved at gå med i deres hurtige tempo og let bliver forpustet. Jeg magter heller ikke længere de lange ture, men jeg savner det sociale følgeskab på mine ture.

Under min ferie i Jylland var jeg så heldig at blive inviteret med på en gåtur sammen med Hjerteforeningen Mors. De andre, som gik med på turen, gik faktisk langsommere end mig og turlederen havde tid til at vente på bagtroppen, hvis de sakkede bagud og give dem tid til også at nå at holde en tiltrængt pause, inden turen fortsatte.

Jeg har længe gået og tænkt på at starte en turgruppe op for andre, som har de samme udfordringer som mig.

Da jeg sidder som sekretær i Hjerteforeningen Roskilde, kom idéen til mig: Jeg skal da lave en gå gruppe i Hjerteforeningens regi. Min bestyrelse tog godt imod mit forslag og sagde: ”Bare se at komme i gang”.

Så jeg glæder mig meget til at starte ”Gå for hjertet” op.

Turene vil ligge den anden mandag i hver måned med mødetid kl. 10.30. Mødestedet og turene vil være forskellige fra gang til gang, da jeg har det bedst med ikke at gå den samme tur hver gang.

Jeg håber at se dig på mine ture, da al fysisk aktivitet fremmer vores sundhed og selv en lille gåtur på 3 km i roligt tempo er godt for vores hjerter.

Vel mødt på turen

May-Britt Damgaard