Hjerteforeningens informerer om corona-virus (COVID-19)

Skrevet fredag d. 6. marts 2020

Hjerteforeningen har modtaget enkelte henvendelser fra hjertepatienter, der spørger til forholdsregler, og hvor udsatte de er i forhold til corononavirus,

Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger ligesom alle andre, råder Gunnar Gislason, der er er mangeårig hjertelæge og forskningschef hos Hjerteforeningen til.

Symptomerne er:

• feber
  • tør hoste
  • i nogle tilfælde besværet vejrtrækning
  • tegn på lungebetændelse på røntgenbilleder.

Sådan forebygger du smitte fra coronavirus

• God håndhygiejne, primært håndvask, evt. hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre
  • Undgå kontakt med personer, der har symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion
  • Host eller nys i engangslommetørklæde, alternativt i albuebøjningen
  • Kilde: Sundhedsstyrelsen.

Aflysninger af events og arrangementer

Hjerteforeningen har et særligt og stort ansvar overfor hjertepatienter. Det ansvar tager vi. Hjerteforeningen har derfor besluttet, at vi indtil videre ikke gennemfører aktiviteter og arrangementer, der er målrettet hjertepatienter, og hvor der er involveret mange hjertepatienter.   Det betyder konkret, at vi aflyser eller udsætter arrangementer vedrørende:
• Patientstøtter / selvhjælpsgrupper
• Giv Liv og instruktørkurser
• Børneklubbens landsmøde
• ICD-klubben
• Hjertemotion
• Foredrag og hjertecafeer
• Livet, Hjertet og Pengene i Ringsted og Helsinge
• Generalforsamlinger
• Børnebørnenes Madværksted

Rådgivning

Hjertelinjen er til rådighed på hverdage mellem kl. 9 og 16 på 70 25 00 00, ligesom Sundhedsstyrelsen har en hotline med generel vejledning på 72 22 74 59 hverdage mellem kl. 8.30 og 15.30. Har du brug for rådgivning vedrørende konkret tilfælde af sygdom hos fx dig selv eller et familiemedlem, skal du kontakte egen læge.