<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1

Ring til Hjertelinjen på 7025 0000 alle hverdage fra 9-16

Connie fik blodprop i hjertet. Hør hendes historie

Hjerteforeningens rådgivere sidder parat til at tale med dig om de mange spørgsmål, du kan sidde med, når du eksempelvis er blevet ramt af en blodprop.

I denne film kan du se, hvad det vil sige at blive ramt af en blodprop i hjertet, og høre Connie Hornbæk fortælle om sine erfaringer som hjertepatient.

Filmen er produceret for Hjerteforeningen med støtte fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse samt Civilingeniør Stenild Hjorths enke Else Hjorths Fond.

BRUG Hjerteforeningens Rådgivning

Sygeplejerskerne, der sidder i Hjerteforeningens Rådgivning, har mange års erfaring inden for hjerte-kar-området, og de er uddannede til at tale med hjertepatienter og pårørende om kroppen, hjertet og kredsløbet.

Har du spørgsmål om sygdom, symptomer eller behandling så gør som så mange andre i din situation og ring til Hjertelinjen eller brug et af de mange andre tilbud her på siden for at blive klogere på din krop før eller efter hjerte-kar-sygdom.

RING 70 25 00 00 for at tale med en af Hjertelinjens rådgivere.

FAKTA: Hvad er en blodprop hjertet?

En blodprop i hjertet skyldes oftest åreforsnævring i kranspulsårerne. Kranspulsårene løber uden på hjertet og forsyner hjertemusklen med blod og ilt. Åreforsnævring sidder i væggen af blodkarret og består af aflejringer af fedt, kolesterol, kalk og andre bestanddele fra blodet. Blodproppen opstår, hvis der går hul på aflejringerne i karvæggen indvendigt i en kranspulsåre. Blodpladerne vil straks forsøge at udbedre skaden på samme måde, som hvis der var en rift på huden. Når blodpladerne klumper sig sammen, dannes en prop af blod, der lukker kranspulsåren.

LÆS MERE fakta om blodprop på hflocal.wpengine.com (linker til anden side)

FAKTA: Livet med hjerte-kar-sygdom

Livet med en hjerte-kar-sygdom bliver måske ikke det samme som før, men det betyder ikke, at man ikke kan få et godt liv. Det tager tid at vænne sig til livet med en hjerte-kar-sygdom og komme ovenpå igen.

LÆS MERE på hflocal.wpengine.com om livet med hjerte-kar-sygdom (linker til anden side)

Flere videoer