<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1

Afholdte arrangementer

Foredrag – onsdag den 4. marts 2020

Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk har haft besøg af ægteparret Britta og Svenning Ravn til foredrag om “Lev hjerterigtigt, brug din krop og nyd livet”. Britta og Svenning fortalte om deres, og specielt Svennings liv, hvor han igennem mange år levede i overhalingsbanen, dvs fart på i hverdagen og mange bolde i luften, og han overhørte flere signaler fra kroppen. Da disse signaler indhentede ham var det med diabetes, hjertesygdom og senest en kræftsygdom. Ved fælles indsats og med hjælp fra Chris MacDonalds UTURN2 program kan de i dag “nyde livet” med den nye livsform, hvor daglig motion og øje for kosten spiller en rolle. Noget vi alle på den ene eller anden måde kan identificere os med, men som altid er godt at få genfortalt, så vi bliver mindet om det. Tak til Britta og Svenning Ravn for en interessant aften.

 

Foredrag om Kvinders Hjertesygdomme med læge Jakob Schrøder 7. januar 2020

Den 7. januar 2020 havde Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk besøg af læge Jakob Schrøder, Bispebjerg hospital, der holdt et blændende foredrag om Kvinders hjertesygdomme for et stort og engageret publikum.

Jakob Schrøder har forsket i kvinders hjertekarsygdomme siden 2014 i projektet “iPOWER”, som primært går på at følge et stort antal kvinder, der har symptomer på hjerteproblemer, men som ikke umiddelbart kan spores. Derudover kom han ind på generelle hjertekarsygdomme for både mænd og kvinder og ikke mindst forskelle på diverse symptomer. Jakob Schrøder fik godt gang i deltagerne ved at stille hjerterelevante spørgsmål, som deltagerne kunne drøfte i mindre grupper, hvilket han senere i foredraget gav svaret på. Det medførte stor spørgelyst undervejs.

Stor, stor tak til læge Jakob Schrøder samt til de mange fremmødte deltagere for en interessant aften.

 

Nytårsvandring 2020 – Godt Nytår

En dejlig frisk gåtur i Strandparken med ca. 150 deltagere – børn, voksne, hunde i snor og el-scooter. Tak til alle, som mødte op.
Også tak til Ishøj kommune og Borgmester Ole Bjørstorp, som under turen fortalte om nye planer og tiltag for strandområdet.
Ikke mindst tak til Roklubben for at lægge lokaler til, så vi kunne komme ind i varmen og slutte af med kaffe, småkager og “en lille en” og ønske hinanden Godt Nytår.

   

Årets første gåtur 1. januar 2020 kl. 14.00

Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk inviterer i samarbejde med Ishøj Kommune til den traditionelle nytårsgåtur den 1. januar. Gåmotion er hyggeligt, det er godt for hjertet, og så er det nemt at komme i gang med.

Kom og gå med, når 2019 bliver til 2020.

Rundt om i landet inviterer Hjerteforeningens lokalforeninger til den traditionelle nytårsgåtur den 1. januar, hvor familie, venner og naboer mødes for at ønske hinanden godt nytår og tage de første sunde skridt ind i det dugfriske år.

I Ishøj starter turen den 1. januar kl. 14.00 ved Roklubben, Tangloppen ved Ishøj Strand. Borgmester Ole Bjørstorp byder velkommen. Derefter går vi en tur i strandparken. Når vi har fået lidt motion og frisk luft i et tempo, hvor alle kan være med, vender vi tilbage til Roklubbens lokale, hvor der bydes på en kop kaffe/Gl. Dansk.

 • Gåmotion styrker hjertet. Aktive skridt er med til at sænke både kolesteroltallet, blodtrykket og vægten, og så er det nemt at gå. Du behøver blot at snøre et par gode sko og gå ud ad døren – så er du i gang, siger Hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft og fortsætter:
 • Vi ved, at et aktivt liv sammen med andre bidrager positivt til vores mentale sundhed. Desuden er det nemmere at fastholde en sund og aktiv livsstil i et fællesskab. Det er motiverende, sjovt og hyggeligt at gå sammen, siger Anne Kaltoft, Hjerteforeningens adm. direktør.

Opfordringen fra Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk er derfor at tage en ven under armen og gå med på årets første gåtur den 1. januar.

Alle kan være med, og det er gratis at deltage. Bare mød op den 1. januar kl. 14.00 ved Roklubben, Tangloppen ved Ishøj Strand.

Onsdag den 13. november 2019 kl. 19.00-21.00

Onsdag den 13. november 2019 havde Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk besøg af Hjerteforeningens direktør Anne Kaltoft.
Anne indledte sit foredrag med at fortælle om Hjerteforeningen, lidt om foreningens historie og hvad den står for, foreningens nye strategi og ambitioner. Desuden fortalte Anne om flere, meget spændende forskningsprojekter som Hjerteforeningen støtter økonomisk og et igangværende forskningsprojekt, som HF støtter lige nu, ”DANHEART”. Det er om Hjertesvigt, hvor der over de næste 2 år skal rekrutteres 1500 patienter på alle 22 hospitaler i hele landet.

Derpå valgte Anne at fortælle om forskellige hjertesygdomme som Atrieflimren, der kan medføre apopleksi (blodprop i hjernen), om blodprop i hjertet, hjerteklapbetændelse og hjertesvigt samt behandling af disse sygdomme. Alle ret alvorlige hjertesygdomme, som vi blev noget klogere på.
Anne fortalte på en meget let tilgængelig og humoristisk måde, der gjorde de alvorlige emner let forståelige for et engageret og spørgelysten publikum.

Mange tak til Anne Kaltoft for et super godt, lærerigt og spændende foredrag og stor tak til de mange interesserede fremmødte.

Det var en rigtig god aften.

Kokkeskole i Vejlebroskolen, Ishøj, tirsdag den 8. oktober 2019

Vi havde besøg af Diætist Louise Rostgaard, der på fortrinlig vis og professionelt guidede os igennem sund og velsmagende mad, både forretter, hovedretter med lækre salater og desserter. Alle arbejdede ihærdigt med at tilberede retterne, der til sidst blev præsenteret og spist med stort velbehag.

En hyggelig og sjov aften med sund og velsmagende mad.

Du kan nå at være med, når arrangementet gentages på

Egholmskolen, i Vallensbæk den 29. oktober 2019 kl. 18.00-21.30. 

Tilmelding sker via linket på forsiden eller under Kalender.

Stor tak til vores diætist Louise Rostgaard og alle deltagerne.

Pacemaker og Hjerterytme – 25.09.2019 – Læge Søren Zöga Diederichsen, Rigshospitalet

Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk havde den 25.9.2019 besøg af læge Søren Zöga Diederichsen, Rigshospitalet, som holdt et super interessant og informativt foredrag om Pacemaker og Hjerterytme for et stort engageret og spørgelystent publikum. Netop fordi emnet blev fremlagt på en måde, så alle kunne forstå budskabet og samtidig sagt med et glimt i øjet, gik vi hjem med en god oplevelse  og var blevet lidt klogere.

Stor tak til Søren og alle fremmødte deltagere.

 

Ishøj

Fredag den 7. juni 2019  kl. 13.00 – Ishøj Idræts- og Fritidscenter, Vejledalen 17, Ishøj

Åbning af Hjertestierne i Ishøj

Ådalstien på 2,5 km

Strandparkstien på 5,5 km

Det er med stolthed, vi nu kan fortælle, at de to hjertestier i Ishøj er indviet.

Borgmester Ole Bjørstorp stod for åbningen sammen med Birgit Arnét, formand for Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk, og Charlotte Enghusen Andersen fra Hjerteforeningen. Det blev en festlig dag også med besøg af TV Ishøj.

De fremmødte gæster gik bagefter en tur både på Ådalstien på 2,5 km, hvor der var indlagt en lille konkurrence, og Strandparkstien på 5,5 km.

Stor tak til alle, som var med til at gøre dagen festlig for os.

Der blev arbejdet ihærdigt med forberedelserne

Birgit Arnét, formand for Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk blev interviewet af TV Ishøj

 

Åbningstaler af Birgit Arnét, Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk, Ishøjs Borgmester Ole Bjørstorp og Frivilligkonsulent Charlotte Enghusen Andersen, Hjerteforeningen

Der blev gået til både på Ådalstien og Strandparkstien

Ådalstien på 2,5 km

Strandparkstien på 5,5 km

Begge stier starter og slutter  ved Ishøj Idræts- og Fritidscenter. Den ene sti, Ådalstien på 2,5 km, går gennem Kondiskoven, langs St. Vejleå, videre med udsigt over vådområdet med dyr og rigt fugleliv  og tilbage ad Tranestien. Der er et par bænke undervejs, hvor man kan tage en pause og nyde naturen.

Den anden sti, Strandparkstien på 5,5 km, går langs fodboldbanerne til stranden, forbi Arken og café Ka`nalu, ad Hjelmstien, rundt om Jægersøen forbi trolden Oscar til Lille Strandvej og tilbage ad Jægerstien gennem Ishøj Centrum til Ishøj Idræts- og Fritidscenter. Også her er der bænke undervejs i strandområdet, og i sommerhalvåret er toiletterne åbne.

 

Vallensbæk

Onsdag den 12. juni 2019 – Vallensbæk Torvevej

Indvielse af 700 m Hjertesti fra Vallensbæk Stationstorv ad det nyanlagte strøg langs Vallensbæk Torvevej til Vallensbæk Strandvej.

Indvielsen foregår med fest og masser af aktiviteter i samarbejde med Vallensbæk Kommune. Mød op og deltag i en festlig eftermiddag med musik, spil, konkurrencer og gå en tur langs vores nye Hjertesti, som er første etape på 700 m. Det er planen at videreføre stien til Vallensbæk havn og strand.

Se detaljeret beskrivelse under aktiviteten i Kalenderen.

 

 

                 

 

Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk har nu åbnet den 3. hjertesti i lokalområdet. Denne sti er etableret i samarbejde med Vallensbæk Kommune, som har etableret et meget flot Strøg langs Vallensbæk Torvevej fra Vallensbæk Station til Vallensbæk Strandvej. Hjertestien i Vallensbæk er med sine 700 meter en anderledes, men meget spændende rute, hvor der er mulighed for at stoppe op og nyde de smukke blomster og træer på de forskellige bænke og lege med børnene på aktivitetspladserne. Vi kan kun opfordre alle at gå en tur langs ruten.

Dagen blev fejret i sol og blæst og med mange glade mennesker. Borgmester Henrik Rasmussen åbnede festen, efterfulgt af taler af Birgit Arnét, formand for Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk og Steffen Jørgensen, leder af Frivilligkonsulent-teamet i Hjerteforeningen. Herefter klippede Borgmester Henrik Rasmussen snoren over sammen med et af de mange fremmødte børn.

Stor tak til Vallenbæk Kommune. Vi er meget glade og stolte over at være med på dette flotte strøg.

 

Kokkeskole og “spis sammen” torsdag den 9. maj 2019 på Egholmskolen i Vallensbæk

Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk afholdt kokkeskole den 9. maj 2019 på Egholmskolen i Vallensbæk.

Temaet var hjerterigtig mad og vores diætist Stine Ølvang Larsen, sundhedskonsulent i Ishøj kommune, indledte aftenen med at introducere ”Fødevarestyrelsens 10 officielle kostråd” og fortælle om, hvorfor det kan være en fordel at leve efter dem. Desuden blev aftenens menu introduceret og Stine guidede ”eleverne” undervejs.

Alle deltagerne gik til gryderne med stor entusiasme og fremstillede de herligste retter, som de efterfølgende nød sammen og snakken gik livligt omkring bordet. Deltagerne evaluerede aftenens forløb som f.eks. ”altid hyggelig”, ”berigende og god aften” og ”glad for at deltage og kommer meget gerne igen”.

Dejligt med positiv tilbagemelding, som viser, at vores kokkeskoler har en god berettigelse,  som vi  “Hjerteforeningen” vil fortsætte med at arrangere i Ishøj og Vallensbæk.

 

Aftenens instruktør Stine Ølvang Larsen, Sundhedskonsulent Ishøj Kommune

Resultatet for Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæks landsuddeling

I Hjerteforeningen Ishøj/Vallenbæk havde vi en fin indsamlingsdag. Vi mødtes med de friske indsamlerne til en kop kaffe og et stykke brød, inden alle – både børn og voksne – tog ud på deres ruter i det gode søndagsvejr. Der blev taget godt imod indsamlerne.

Resultatet for vores lokalområde blev ialt kr. 15.539, heraf kr 11.236 i Ishøj og kr 4.303 i Vallensbæk.

Der skal lyde en kæmpe tak til alle indsamlerne både i Ishøj og Vallensbæk for jeres store indsats, og ikke mindst tak til alle dem, der bidrog med et beløb, som i år går til Hjertestartere rundt om i landet. Vi kan håbe, der også bliver flere til os i lokalområdet.

19. marts 2019 Foredrag om Åreknuder – symptomer og behandling samt “vindueskigger-syge”

ved Lotte Klitfod, læge på karkirurgisk klinik, Gentofte hospital

For en fyldt sal med engagerede og spørgelystne gæster holdt læge Lotte Klitfod et spændende og interessant foredrag om åreknuder og vindueskigger-syge, et område, som mange har stiftet bekendtskab med både selv og hos pårørende.

————————————————————————————-

Generalforsamling og foredrag onsdag den 20. februar 2019

Se Referat fra Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæks generalforsamling den 20. februar 2019 under menupunktet “Generalforsamlinger”

Efter generalforsamlingen og spisning havde vi besøg af Christian Christensen, som er en ung mand, der pludselig fik atrieflimmer på grund af allergisk reaktion overfor allergimedicin. Christian fortalte om sit forløb og sin situation i dag, hvor han er blevet førtidspensionist på grund af næsten konstant hjerteflimmer. Det var meget gribende at høre hans fortælling, og der var da også ivrig spørgelyst og snak frem og tilbage blandt de fremmødte deltagere, både undervejs og bagefter.

Stor tak til Christian for at stå frem og fortælle om sin situation.

———————————————————————————

Foredrag i Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk

torsdag den 7. februar 2019 i Vallensbæk Kultur og Borgerhus

Vendepunkt i Livet – Foredrag ved hospitalspræst Christian Juul Busch 

En meget intens eftermiddag med hospitalspræst Christian Juul Busch, hvor han guidede os igennem de roller og tanker, vi alle, uanset om man har været patient med kritisk sygdom eller som pårørende, kunne nikke genkendende til. Vi blev udfordret i, hvor svært det kan være at sætte ord på de værdier, man helst vil beholde og efterleve, når man kommer videre. Han citerede Karen Blixen med sætningen: “når man fortæller, sætter man ting sammen, som er gået i stykker” – det kan vi så tænke lidt over.

Vi fik et lille indblik i, under hvilke omstændigheder Christian Juul Busch arbejder som hospitalspræst, og det blev delagtiggjort både med alvor og humor.
Stor tak til Christian Juul Busch for en særdeles berigende eftermiddag.

 —————————————————————————-

Borgervandring/Nytårsvandring i Strandparken ved Ishøj Strand 1. januar 2019

Vi vil gerne ønske alle vore medlemmer og hjertevenner Godt Nytår 2019.

Ishøj Kommune og Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæks Borgervandring/Nytårsvandring 2019 fandt i år sted i solskin og stærk blæst. På trods af den kraftige blæst var der mødt over 100 Ishøj borgere samt borgere fra nabokommunerne op til en gåtur fra Roklubben på Tangloppen, skudt i gang af Ebbe Rosenberg, Kultur- og Fritidsudvalget, Ishøj Kommune. Turen gik fra Roklubben, ad stien til Ishøj Havn, hvor Borgmester Ole Bjørstorp fortalte om nye tiltag i Havnen. Videre langs stranden, hvor der var meget lavvandet, til Arken. Her forsøgte vi at få lidt læ, men forgæves, mens Borgmesteren fortalte om det nye projekt med Kunststien fra Ishøj station til Arken – et spændende projekt, som nok vil skabe ny opmærksomhed også udenfor kommunens grænser. Efter en blæsende, men dejlig tur, blev vi budt velkommen i Roklubbens lune lokaler, som også velvilligt havde stillet faciliteter til rådighed, så vi kunne slutte af med en god kop kaffe, småkager og en lille dram, så vi alle kunne få varmen igen. Tak til Ishøj Kommune og Roklubben for et fornemt arrangement, og tak til alle jer deltagere, som mødte op trods strid blæst (og kulde).

På gensyn til vores kommende arrangementer i Foråret 2019

 

————————————————————————————

Temaaften – Hjertesygdom og mental sundhed den 14. november 2018

Det sidste arrangement i efterårets program er blevet afholdt med foredrag af Hjerteforeningens psykolog Diana June Pedersen, som meget engageret fortalte om mental sundhed i forbindelse med kritisk sygdom. Meget tankevækkende, da vi netop efter en alvorlig sygdom meget nemt kan blive fastholdt i negative og bekymrende tanker. Diana gav nogle eksempler på, hvordan man i hvert fald kan forsøge at beherske de tilbagevendende tanker, som i sidste ende kan være med til at skabe angst og depression. Et foredrag, som gav stof til eftertanke hos mange af de fremmødte.

Tak for en god aften til alle, og tak for en god efterårssæson til alle jer, som har sluttet op om vores arrangementer. vi glæder os til at se jer i 2019.

———————————————————————————

 

 

Temaaften – Kokkeskole,  Egholmskolen og Vejlebroskolen, d 11. oktober og 1. november 2018

Den efterhånden traditionelle kokkeskole med hjerterigtig sund mad er nu afholdt, også denne gang med succes, takket være alle de engagerede og søde deltagere, både unge og ældre, der gik op i opgaverne med iver og godt humør under professionel ledelse af diætist Jane Hjort, som i år havde valgt opskrifter fra Hjerteforeningens opskrifter til inspiration i hverdagen.

Der blev lavet følgende retter, som alle kan findes under Hjerteforeningens hjemmeside under opskrifter.

Link HER

 • Cookies med lakrids og chokolade
 • Flæskesteg med dampet rødkål, nødder og appelsin samt brunede kartofler
 • Krydderurtefrikadeller med forårskartofler
 • Fuldkornssknækbrød med frø
 • Chokoladekage med pærer i bradepande
 • Appelsinbagt laks med granatæbler, mynte og glaskålssalat
 • Porre-kartoffelsuppe med sprød skinkechips
 • Curry med kylling og raita
 • Andebryst med kålsalat, småbagte kartofler og tranebærsauce
 • Fuldkornsstykker med havredrys

 

Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk havde tirsdag den 12. september 2018 besøg af professor, overlæge Jørgen Jeppesen, Hjerteafdelingen Rigshospitalet, Glostrup.

Salen var fyldt til bristepunktet, vi, Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk, har aldrig tidligere haft så mange deltagere til vores foredrag, så det var rigtig dejligt med så stort et fremmøde.

Jørgen Jeppesen fortalte om Atrieflimren, også kaldet forkammerflimren, som er den hyppigste form for hjertearytmi. Han gav os en grundig og interessant gennemgang af sygdommen og hvilke tilstande som forårsager atrieflimren, hvordan atrieflimren behandles og ikke mindst hvilke konsekvenser, atrieflimren kan være årsag til,  hvis sygdommen ikke behandles.  Det er en sygdom, som er velkendt af mange, og det er altid en udfordring for en super dygtig fagperson at formidle et sådant emne med mange fagudtryk. Jørgen Jeppesen gjorde det imidlertid forståeligt for det store og engagerede publikum fra nær og fjern, hvilket medførte stor spørgelyst efterfølgende.

Stor tak til overlæge Jørgen Jeppesen for et super spændende og lærerigt foredrag og stor tak til deltagerne, som bakkede op om arrangementet.

 

Bestyrelsen

Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk

Havefest i Vallensbæk den 16. juni 2018

   
Lørdag den 16. juni 2018 afholdt Jannik Jønsson Rexen en havefest på sin privatadresse med det formål at indsamle penge til Hjerteforeningen.
 
Arrangementet blev holdt for både børn og voksne med forskellige aktiviteter, herunder besøg af tryllekunstner, musikunderholdning, konkurrencer og auktion over gaver, som Jannik Jønsson Rexen havde modtaget fra forskellige sponsorer. Desuden var der også tænkt på de gæster, som måtte være fodboldinteresserede, idet der var sat storskærm op, så de kunne følge de første VM-kampe, der blev spillet denne dag. Formålet med arrangementet var ligeledes at tilskynde gæsterne til at melde sig ind i Hjerteforeningen. 
Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk var inviteret til arrangementet, hvor vores formand, Birgit Arnét,  fortalte om Hjerteforeningens arbejde generelt samt Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæks aktiviteter. Vi deltog med en konkurrence med 13 spørgsmål om Hjerteforeningens kostråd og livsstilsanbefalinger. 3 gæster havde alle 13 rigtige og modtog en af Hjerteforeningens kogebøger som præmier. Desuden havde Hjerteforeningen en Giv-Liv instruktør med, som demonstrerede i hjerte-lunge redning. Alle blev herefter opfordret til selv at få Giv-Liv instruktør uddannelsen gennem Hjerteforeningen. For yderligere information henvises til Hjerteforeningens hjemmeside.
Det var et meget vellykket arrangement, og indsamlingsresultatet blev kr. 50.340,-, som Hjerteforeningen har modtaget. Et rigtig flot resultat og stor tak til Jannik Jønsson Rexen for det flotte initiativ og de kræfter, han har lagt i at få dette arrangement gennemført. Det er helt enestående, og han kan være stolt af sit netværk for at støtte op om arrangementet.

 

Lidt stemningsbilleder fra LANDSINDSAMLINGEN 2018.

Vi havde 5 indsamlingssteder, 2 i Vallensbæk og 3 i Ishøj,  og fra alle steder blev der tilbagerapporteret god stemning og meget positive indsamlere.

Vi vil sige alle vore indsamlere en meget stor hjertelig tak for jeres indsats og gode humør, som gjorde, at vi alle fik en dejlig dag.

På landsbasis blev der samlet kr 38,1 mio ind, og det har vore indsamlere i lokalområdet været medvirkende til.

Stort hjertelig tak til alle – både indsamlere og de mange givere i lokalområdet.

 

Bygaden 2 Bygaden 1 indsamlere1 indsamlere2 seniorhus 1 seniorhus 2 0159be0e67619cb0dfa8aa0f9b1019a778e9e72da5

Tirsdag den 20. marts 2018 kl 19-21: foredrag “Med Sisyfos ombord” ved Henning Böhm

Sted: Foreningshuset, Vejlebrovej 45B, Ishøj

Henning Böhm vil fortælle om en hjertepatients forsøg på en jordomsejling ganske alene. En fantastisk tur på godt og ondt med store og voldsomme udfordringer, såsom orkan og sygdom men også spændende naturoplevelser.

Deltagelse gratis, og alle er velkomne.

Tilmelding imødeses gerne under “Kalender” af hensyn til planlægningen

28. februar kl 18.00 Generalforsamling med efterfølgende foredrag, Foreningshuset, Vejlebrovej 45B, Ishøj

Ordinær generalforsamling i Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk.

Efter Generalforsamlingen var der lidt at spise og drikke, hvorefter hjertesygeplejerske Marlene Højmark, fra Hjerteforeningen, kom og fortalte om

Rejser og Hjertesygomme”.

Her kom Marlene Højmark ind på, hvad man må, og hvad man skal være opmærksom på, når man skal ud at rejse. Et aktuelt emne for mange, som gerne vil afsted her i vinter/foråret. Hendes oplæg var:

At rejse er at leve – Rejs med hjertet!  Hjertesyg og rejselyst – kan det (trygt) kombineres? Ja, det kan det!  Det kræver dog en smule ekstra kendskab, forberedelse og planlægning. I oplægget vil hjertesygeplejerske Marlene Højmark, give information og tips til:  Syge og rejseforsikring, Forhåndstilsagn/ dækning, Medicin med på rejsen, Kend din krops signaler og din sygehistorie. Før, under og efter rejsen. Security tjek med pacemaker/ICD m.m. 

Livet vil og bør leves – også med hjertesygdom.

Et foredrag, der gav mange noget at tænke over, men også en opfordring til IKKE at lade sig blokere for oplevelser på grund af sygdom.

 

Musikalsk foredrag : Hjertets vagabond af Michael Vesterskov.

Den 13. februar 2018 havde Hjerteforeningen besøg af Michael Vesterskov på Korsagergård i Vallensbæk. 

Med musik og sang samt oplæsning af tekster fra en af sine egne bøger “Hjertets vagabond” greb han os alle om hjertet og gav stof til eftertanke. Michael Vesterskov havde i mange år kørt med speederen og samtidig bremsen i bund, hvilket var en udfordring, for intet var godt nok for ham. Han lyttede ikke efter kroppens signaler, og en dag kollapsede hans hjerte. Heldigvis klarede han det, og har i dag et budskab til os alle, som han på smukkeste vis gav videre til os denne aften. Yderligere fik vi med glimt i øjet  indblik i hans liv og karriere både herhjemme og i USA. Han kaldte sig selv “en løjerlig filur” og causerede over livets filosofi – sådan er det jo! – som han sagde – et udtryk mange bruger i dagligdagen.

En aften, hvor vi følte, vi fik noget med os hjem.

Tak til deltagerne, som alle bidrog til at skabe den gode stemning

2018 hjertets vagabond3    2018 hjertets vagabond2   2018 hjertets vagabond1

Temaaften og Kokkeskole, Vejleboskolen og Egholmskolen oktober og november 2017

En god aften sammen med entusiastiske kursister, der lavede mange fine og spændende retter efter kogebogen

“Hjertevarm mad fra hele verden”, skrevet af Rushy Rashid, under kyndig vejledning af aut. klinisk diætist Jane Hjort.

Aftenen sluttede med spisning af de veltillavede retter og hyggeligt samvær.  Tak til alle deltagerne.

 

01201ef80db5d9057042e2042864a774cb1f3323b701f68e7e489fa2eac97bcff1635d95616f1c6957c101222a9bc734f9fe33d7497978577206d6b09da2f501f0900831ab63136f59f7b377899bdaa2194ba4d001a6c1ebdc761d644d291a189adb6086fb6307d6e1012fed2a7bb6ff86666b2ec6d3ec49615b5b89b1fd0139d3df2d5b2751c2c339486f92fb1116bcf10a27017d5b211530e4702f3bec53e8a400f9ae32df56ce017a7eeb7a01e97c88f8fba03c1bc427194f680001016bb1a96da35238fdf584ca1b7bdb2f146b7974a9

Foredrag:

Onsdag den 27. september 2017

Bliv Hjerteven med din medicin, ved Farmaceut Maria Jagd Frederiksen, Ishøj Apotek

Tid og sted: kl. 19.00 i Foreningshuset, Vejlebrovej 45B, Ishøj

Foreningshuset
Indgang fra Banestien ved NEXT

 

Onsdag den 27. september havde Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk besøg af farmaceut Maria Jagd Frederiksen fra Ishøj apotek, som med sin store ekspertise gav os et lille indblik i den store jungle, det er at finde rundt i de forskellige typer hjertemedicin.

– hvilke typer medicin findes?

– medicinsamtale (nyt tilbud på apotekerne)

– hvordan forholder man sig til sin medicinering?

– skal man stoppe medicinering på et tidspunkt?

Selv om vi blev “fodret” med mange fremmedord, blev vi i aftenens løb meget klogere på emnet. Tak til Maria Jagd Frederiksen for en interessant og god aften.

 

2017 Hjertemedicin

 

 

Hjerte og Tænder ved tandplejer Yasmin Begum

Onsdag den 13. september havde Hjerteforeningen Ishøj/Vallenbæk besøg af tandplejer Yasmin Begum, som holdt et interessant foredrag om Parodontose, behandling heraf og den forbindelse, der kan være til andre sygdomme, herunder hjertekarsygdomme og diabetes.

På trods af store tekniske problemer formåede Yasmin Begum at gøre foredraget nærværende og interessant, som efterfølgende gav stor spørgelyst fra deltagerne.

Tak til Yasmin Begum og alle deltagere for en god aften på trods af regn og blæst.

015a3e9b6e8aaf5616d7bc1509ebeaccf40a95d468 011d8721df7b0f964669d90324ac1018514eedc824

 

Hjerteforeningen og Matas

August 2017

Kender du dit blodtryk? – få svaret i Matas

Hver tredje kvinde kender ikke sit blodtryk. Er du en af dem? Kom ned i Matas i Ishøj Bycenter, Lille Torv,

den 08.9.2017 mellem kl. 11.00-15.00

og mød Hjerteforeningen, der helt gratis måler dit blodtryk.

Knap en million danskere lider af forhøjet blodtryk – men flere end 280.000 er slet ikke klar over, at de befinder sig i en situation, der på sigt kan være livstruende. Mange kan nemlig leve med forhøjet blodtryk i mange år uden at opdage det. Det er farligt, for forhøjet blodtryk øger risikoen for at blive ramt af fx en blodprop i hjertet.

 Derfor inviterer Matas og Hjerteforeningen nu til gratis blodtryksmåling.

 – Siden vi indledte samarbejdet med Matas i 2007, er antallet af kvinder, der dør af en hjerte-kar-sygdom, faldet med 28 %. Det synes vi er både fantastisk og livsbekræftende for den videre kamp for kvinders liv og sundhed, fortæller Hjerteforeningen.

Butikschefen i den lokale Matas tilføjer: – Faktum er, at der fortsat dagligt dør 16 kvinder af en hjerte-kar-sygdom – det vil vi kæmpe videre med at nedbringe. Det gør vi bl.a. ved at invitere alle til at få målt blodtrykket samt ved at sælge støttearmbånd, som sikrer øget forskning.

Der skal ikke bestilles tid til den gratis blodtryksmåling – og mænd er også velkomne. 

Vidste du …?

Symptomerne på blodprop i hjertet er:

 • Smerter eller ubehag i brystregionen, der opleves som en trykkende eller en strammende fornemmelse
 • Trykken eller lette smerter nederst i brystkassen eller øverst i maveregionen
 • Smerter eller ubehag i arme, mellem skulderbladene, i nakke og kæbe
 • Åndenød
 • Hjertebanken
 • Svimmelhed, kvalme eller opkastning
 • Koldsved
 • Usædvanlig mathedsfølelse

Har du ét eller flere af disse symptomer, skal du tage dem alvorligt og sørge for at blive undersøgt. Har du mistanke om et akut hjerteanfald, skal du straks ringe 1-1-2, for her er tiden den vigtigste faktor.

Fakta om blodtryk

Ingen kender sit blodtryk, før det er målt

 • Det er vigtigt at kende sit blodtryk for at undgå hjerte-kar-sygdom
 • Man kan leve med forhøjet blodtryk i mange år uden at opdage det
 • hver femte dansker over 20 år har forhøjet blodtryk
 • Omkring 285.000 danskere har forhøjet blodtryk uden at vide det.

Kontakt for information:

Formanden for Hjerteforeningens lokalkomité i Ishøj/Vallensbæk, Birgit Arnét, tlf. 20 23 46 15; mail: [email protected], eller hør mere hos Matas i Ishøj Bycenter, Lille Torv 2B, tlf. 43 54 22 51;

 

Blodtryksmåling1.png

 

Foredrag af læge og Phd, Ekim Seven den 16.maj 2017

skrevet den 19. maj 2017

Det var et scoop at få læge Ekim Seven, som er tyrker, til at komme og fortælle om blodprop i hjertet, “Kalp Krizi”.

Der deltog 7 kvinder, alle tyrkiske, samt 5 etnisk danske, og der var vældig stor spørgelyst, både fra danske og tyrkiske deltagere. Ekim Seven svarede gerne på spørgsmål på tyrkisk og oversatte derefter til dansk, så alle forstod spørgsmål og svar.

Foredraget blev gennemgående holdt på dansk.

Hjerteforeningen er meget glad for at have fået kontakt med den tyrkiske målgruppe og vil gerne tage andre emner op, som Ekim Seven også gerne stiller op til.

IMG_2317 (002) IMG_2315 (002)

 

 

 

Status for Hjerteforeningens landsindsamling den 30. april 2017 i Ishøj/Vallensbæk

skrevet 19. maj 2017

Søndag den 30. april 2017 afholdt Hjerteforeningen sin anden landsindsamling. Den første blev afholdt i 2016. Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk deltog i begge indsamlinger med et noget bedre resultat i 2017 end det sidste år.

Organisationen af indsamlingen er ret simpel, idet personer, der er indstillet på at yde en indsats melder sig og vælger selv et indsamlingsområde, (nogle veje eller kvarterer.) I Vallensbæk havde 7 personer valgt et indsamlingsområde. I Ishøj havde 17 tilmeldt sig og valgt et indsamlingsområde.

Resultatet af denne indsats er, at der i Vallensbæk blev indsamlet 10.382,50 kr og i Ishøj 11.225,00. kr. Det gennemsnitlig beløb for et indsamlingsområde er således for Vallensbæk ca. 1500 kr og i Ishøj ca. 660,00.  Der er meget stor variation i beløbet indsamlet i et område. Rekorden er sat i et indsamlingsområde i Vallensbæk, hvor der blev indsamlet godt 2.000,- kr.

Man kan kun gisne om, hvor meget der ville være indsamlet, hvis der havde været indsamlere til alle indsamlingsområderne. Resultatet ville sammen med resultatet fra de øvrige lokale hjerteforeninger være et væsentligt bidrag til hjertesagen.

Gentages Hjerteforeningens landsindsamling i 2018, er det derfor væsentligt at få mobiliseret vores medlemmer og andre interesserede til at bruge 2-4 timer en forårsdag i Ishøj/Vallensbæk, således at alle indsamlingsområder kan blive dækket.

Hjertesag i Vallensbæk

ved journalist Kirsten Erlandsson

Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk kan glæde sig over, at vi opnåede et bedre resultat ved landsindsamlingen søndag den 30. april  end sidste år, hvor Hjerteforeningen holdt landsindsamling for første gang.

I Vallensbæk fik de syv frivillige indsamlet 10.382, 50 kr. Rekorden blev sat i et enkelt indsamlingsområde med ca. 2.000 kr.

17 indsamlere i Ishøj kunne glæde sig over at have samlet 11.225,00 kr. ind til hjertesagen. Det gennemsnitlige beløb pr. indsamlingssted var 1500 kr. for Vallensbæk og for Ishøj blev beløbet ca. 660,00 kr.

I Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk håber man at kunne mobilisere endnu flere til at melde sig som indsamlere til næste år, så at alle indsamlingsområder kan blive dækket.

Det er ren fitness – for dit og mange andres hjerter – og så hjælper det forskere til at forske og dermed mulighed for at redde endnu flere syge hjerter.

IMG_8111      Tak til journalist Kirsten Erlendsson for redaktionel assistance

Borgervandring Nytårsdag 2017

Skrevet 8. januar 2017

Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk ønsker alle et rigtigt godt nytår samt en sund start på det nye år.
Tak til Borgmester Ole Bjørstorp og Ishøj kommune
Tak til Ishøj Roklub for et flot arrangement.
Tak til alle hjerteforeningens medlemmerne samt alle jer som deltog i borgervandringen kl. 14:00 årets første dag.

IshøjBorgmTale

 

Vi fik igen muligheden for at lave dejlig hjerte-rigtig mad

Skrevet 3. november 2016

En stor tak til jer som deltog i madlavning af dejlig og sund hjerte-rigtig mad på Vejlebroskolen i Ishøj og ikke mindst tak til diætist Sara Jacobsen som fik stillet mange spørgsmål om fødevare, sund kost, fedtstoffer mv.

IMG_3428_2

Læs mere om fedtstoffer: http://lokal.hjerteforeningen.dk/www/forbyggelse/kost/styr-paa-foedevarerne/oversigt-over-olier/

Vælg fedt med omtanke

Følg os på Facebook og få nyheder om kommende arrangementer: http://www.facebook.com/Hjerteforeningen-Ish%C3%B8jVallensb%C3%A6k-286067285088550/

Opskrifter Prøv hjerte-rigtig mad_Vallensbæk 5.Okt

 

Blodpropper i Hjertet

Skrevet 8. november 2016

Vi takker for det flotte fremmøde, da Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk afholdt foredragsaften den 8. november 2016 om blodpropper i hjertet.

2016.11.08_BlodpropHjertet

Vi fik få viden om:

 • Hvad er en blodprop i hjertet, og hvilke symptomer kan man opleve at have.
 • Hvilke undersøgelser og hvilke behandlingsmuligheder er der.
 • Hvordan kan man via en sund livsstil forbygge blodpropper.
 • Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs i oplægget.

Foredraget fandt sted Tirsdag den 8. november fra kl. 15.30-18.00 på Korsagergård, Vejlegårdsvej 121. 2626 Vallensbæk

hjerte fore

 

Vi lærte at lave dejlig hjerte-rigtig mad

Skrevet 6. oktober 2016

Vi takker alle Jer som kokkerede dejlig og sund hjerte-rigtig mad på Egholmskolen i Vallensbæk.

KokkeskoleVall_1 KokkeskoleVall_2

Tabellen over fedtstoffer samt opskrifter er nederst på siden.

Læs mere om fedtstoffer: http://lokal.hjerteforeningen.dk/www/forbyggelse/kost/styr-paa-foedevarerne/oversigt-over-olier/

Følg os på Facebook og få nyheder om kommende arrangementer: http://www.facebook.com/Hjerteforeningen-Ish%C3%B8jVallensb%C3%A6k-286067285088550/

 

Vælg fedt med omtanke

Opskrifter Prøv hjerte-rigtig mad_Vallensbæk 5.Okt