<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1

Turen til Gjorslev Slot

Skrevet fredag d. 27. august 2021

I går den 26 august 2021 var vi afsted på tur til Gjorslev Slot, som ligger på Stevns og er opført i perioden 1396 til år 1400, sammen med vores Borgmester Morten Slotved og turens benefactor Brian Banke.

Her fik vi en meget flot gennemgang af slottets historien fra starten, hvor roskildebispen Peder Jensen lodhat borgen Gjorslev opføre, og frem til i dag. I 1925 købtes godset af kammerherre Adolph Tesdorpf fra Falster, og i 1930 blev det overtaget af sønnen, kammerherre Edward Tesdorpf. Sønnen Peter Henrik Tesdorpf overtog Gjorslev i 1970 efter sin far og drev ejendommen i knap 50 år. I 2018 overdrog han godset til sin søn, nuværende ejer Jens Edward Tesdorpf, der nu er 4 generation af Tesdorpf familien på Gjorslev Gods.

Vi sluttede turen Gjorslev Bøgeskov Traktørsted, hvor vi fik en herlig frokost. Turen er blevet til ved hjælp af en fantastik støtte fra Brian Banke – MENY, Rungsted Bytorv.

Inga Nielsen
Formand

Se mere på vores Facebook side:  https://www.facebook.com/Hjerteforeningen-Hørsholm-118071369583704/