<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1
GUCH

Motionsweekend med GUCH

Skrevet tirsdag d. 26. maj 2015

I slutningen af september, nærmere bestemt d. 26.-27. September, inviterer Hjerteforeningen GUCH sine medlemmer til motinsweekend i Odense.
Vi mødes i Hjerteforeningens Rådgivningscenter kl. 12. Centeret ligger på Gråbrødre Passage 9, ikke langt fra banegården. Ved ankomst serverer GUCH frokost.

Læge Niels Holmark fra Skejby Sygehus, kommer lørdag og fortæller om det at have en hjertesygdom og motionens påvirkning af hjertet. Derefter vil der være mulighed for at prøve kræfter med zumba, styrketræning og udstrækning.
Søndag kommer Hjerteforeningens fysioterapeut Martin Walsøe. Han vil fortælle om, hvordan man rykker sin fysiske form mest effektivt, også selvom man har begrænsninger i forhold til sin fysiske formåen.

Der er absolut intet krav om fysisk form/aktivitet. Denne weekend er arrangeret, netop fordi der har været ønske fra nogle medlemmer om, at prøve kræfter med forskellige former for motion i et lukket forum med andre hjertepatienter. På denne måde vil ingen føle sig særlig udsat ved at sige fra overfor nogle former for motion.

Både Niels Holmark og Martin Walsøe beder de deltagende om at skrive hvad de fejler ved tilmelding. På denne måde ved de to hvilke sygdomme de skal tage udgangspunkt i, og kan tilrettelægge deres undervisning efter dette. Derudover vil de gerne have et præg om den enkeltes fysiske udgangspunkt. Til det skal NYHA-skalaen bruges. Den er forklaret under invitationen.
Du skal derfor, ved tilmelding, skrive kort skrive hvad du fejler og skrive hvilket NYHA-niveau du befinder dig på.
Hvis du allerede nu har nogle spørgsmål til enten Niels eller Martin, så skriv også gerne disse i din mail ved tilmelding. På den måde ved de hvilken retning deres foredrag skal gå i.

For at deltage i weekenden, skal du være medlem af Hjerteforeningen GUCH. Derudover skal du indbetale 225 kr pr. person til følgende konto: reg.nr. 1551, kontonr. 0001948490. Ved indbetaling skal du skrive GUCH+dit navn i tekst-feltet. Tilmeldningen er først gældende, når beløbet er modtaget.
Tilmeding kan ske på mail [email protected] eller [email protected]. SU. 1. September.

Vi glæder os til at se Jer til en aktiv og hyggelig weekend

Med venlig hilsen

Anne-Kathrine Nielsen og Katja Jensen

HUSK: Lørdag er der mulighed for at tage et bad på hotellet. Søndag er der mulighed for at bade på rådgivningscentret. Husk derfor et badehåndklæde. Derudover er det en god ide at tage en drikkedunk med og en snack (bar, æble eller andet) hvis du mener du har brug for dette.

NYHA-niveauer

NYHA-niveauer Symptomer
1 Her er der ingen symptomer eller begrænsninger
2 Her er der milde symptomer af sygdommen, såsom besvær med vejrtrækning, og der er få begrænsninger mht. motion
3 Her er der begrænsninger indenfor motion og almindelig fysisk aktivitet. Du har det bedst med hvile
4 Her er der mange begrænsninger. Der opleves bivirkninger af sygdommen ved hvile