<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1

Formandens beretning 2018

Endnu et år i GUCH er gået. Det har budt på store kampagner hos Hjerteforeningen, mere eksponering, ny brochure, nye medlemmer, et helt nyt arrangement og naturligvis også de gamle kendte arrangementer, som vi efterhånden har holdt i nogle år.

Desværre har året også budt på dødsfald. Jeg vil gerne fremhæve Karen Marie, som desværre døde i april sidste år. Hun var en af de første i GUCH og hun har i nogle år siddet, som formand. Hendes død kom pludselig for os i GUCH og hun vil blive savnet!
Jeg vil også fremhæve vores tidligere formand Kirsten. Hun forlod os desværre i september, efter længere tids sygdom. Prognoserne for hende så ellers gode ud, men da hendes hjerte var blevet for svagt til den nødvendige operation sov hun ind i september. Hun har siddet, som formand i mange år før mig og hun har udrettet virkelig meget for vores forening. Hun vil også blive husket og savnet!
Et dødsfald er aldrig let, uanset om det er en fra GUCH eller en fra familien. Selvom de to dødsfald her var triste har det også vist mig, at vi i GUCH står sammen. Jeg har delt min sorg med flere fra gruppen her og det er dejligt at vide, at vi er flere der føler det samme. Det beviser blot, hvorfor denne gruppe er vigtig!

Som sagt tidligere, så har vi i GUCH haft en ny kampagne i 2017 kørende. I samarbejde med Just Female, en tøj-producent, har vi fået lavet trøjer med teksten ”I <3 you”. Det er endnu ikke klart, hvor mange penge der er blevet købt trøjer for, men det er sikkert og vist, at GUCH får hele overskuddet. Det er selvfølgelig noget vi fra bestyrelsens side nok skal slå op på Facebook og hjemmesiden, når vi ved mere om det.

Af arrangementer har vi haft flere gengangere i løbet af året. Som altid startede vi ud med generalforsamling i januar, efterfulgt af Ungeweekend i april. I september havde vi et helt nyt arrangement, nemlig en dag for alle GUCH’ere over 35. Det var en stor succes og det bliver gentaget igen i år. September bød også på en weekend med tema om graviditet, som også var et helt nyt arrangement. Mange GUCH’ere er i tvivl om, hvorvidt de må blive gravide eller ej, hvorfor vi valgte at afholde arrangementet. Hovedbeskeden var, at vi bare skal få nogle børn – når vi lige har tjekket vores helbred med lægen. Arrangementet var givende og meget informativt for alle de deltagende.

Som sædvanligt havde vi en hyggeweekend i Fredericia. Desværre var der ikke så mange tilmeldte sidste år. Det håber jeg kan blive anderledes i år. Turen plejer nemlig at være rigtig hyggelig og det er altid dejligt at være sammen med andre GUCH’ere.
Årets juletur foregik sidste år i Århus. Her var familie velkommen til at deltage. Det endte ud i, at vi var 21 GUCH-ere og pårørende samlet til nogle hyggelige dage i Tivoli og Den Gamle By. Vi ved endnu ikke hvor i landet vi skal have en juletur i år og I må meget gerne byde ind med forslag, hvis I har et sted I godt kunne tænke jer. Eneste betingelse er, at vi skal kunne komme med tog til byen.

I år har vi de faste arrangementer: GF, som vi afholder nu, Ungeweekend i Odense i april, Motionsweekend i maj, Seniorweekend i september, Fredericia-hygge-weekend i oktober og juletur i november. Derudover skal nogle fra den kommende bestyrelse med på den europæiske konference. Den bliver i år afholdt i Finland. Her møder vi andre GUCH’ere og udveksler erfaringer og historier med dem. Jeg har selv deltaget en enkelt gang og det var enormt spændende, at være med – men også hårdt. Der var mange indtryk, og jeg blev rigtig træt af at være med.

  1. 2. juni sender DK4 et indsamlingsshow, hvor der bliver sat fokus på unge med hjerte-kar-sygdom. Programmet hedder PULS og Kevin Meinhardt og jeg selv deltager i programmet. Der vil være musik og underholdning, og jeg håber at så mange af jer som muligt, vil se med. Det er et helt nyt program, som en mand ved navn Morten Røssel har taget initiativ til og jeg er sikker på det nok skal blive rigtig godt!
    Det er også i år vi får en ny brochure. Jeg har taget nogle eksemplarer med, som I er velkomne til at bladre i. Personligt synes jeg de er vildt flotte og jeg er meget stolt af resultatet.

Som mange af jer ved, så har vi i de sidste par år haft et godt og tæt samarbejde med Børneklubben. Desværre har størstedelen af Børneklubben valgt, ikke at være en del af Hjerteforeningen mere. Derfor arbejdes der nu på, at genetablere de regioner, som lige nu har meldt sig ud. Region Nord og Region Sjælland er stadig aktive, som de altid har været og vi har en tæt dialog med dem. Jeg ved, at Hjerteforeningen arbejder på højtryk, for at få de andre regioner til at køre ligeså godt, som de gjorde for halvandet år siden. Vi, her i GUCH, støtter Hjerteforeningen og glæder os til et fremtidigt samarbejde med Børneklubben.

Vi må desværre sige farvel til Maja Helth Louby og Michael Christiansen. De har før siddet, som bestyrelsesmedlemmer men har valgt ikke at genopstille af forskellige årsager. Selvom det i dag kun er Maja, som er tilstede vil jeg gerne takke hende for hendes deltagelse i bestyrelsen. Det har været en fornøjelse at have dig med på holdet. Jeg er personligt glad for, at du ikke slipper os helt. Du er stadig med i Styrkeprøven, hvor jeg ved du udbreder budskabet om GUCH. Jeg ved også, at vi kommer til at ses i GUCH-regi igen – og det glæder jeg mig til!

Her på falderebet vil jeg gerne takke jer alle sammen for jeres forståelse. Som I ved, blev vi desværre nødt til at aflyse den oprindelige generalforsamling i den sidste weekend i januar. Af flere forskellige årsager, kunne vi kun mønstre med to personer fra bestyrelsen. Vi vurderede, at det var for lidt – især når hverken formanden eller næstformanden kunne deltage. Derfor valgte vi at udskyde arrangementet, så flere fra bestyrelsen kunne deltage. Det hele bliver så afholdt nu, som I kan se og det er dejligt at se jer alle sammen!

I skal også have tak for jeres store støtte og opmuntrende ord i forbindelse med min sygdom. For halvanden måned siden fik jeg et hjertestop og var indlagt en lille uges tid. Oplevelsen var skræmmende og forfærdelig og det er ikke noget jeg ønsker, at nogen skal opleve. Men hvis mit hjertestop har lært mig noget så er det, at jeg er omgivet af helt fantastiske mennesker. Jeg har aldrig følt mig så elsket og afholdt. Fra alle leder og kanter, også fra jer, er det væltet ind med beskeder om, at ingen kan undvære mig og min rolle i GUCH. Det er utrolig livsbekræftende, at være i midten af og det gør hele den her bearbejdelsesproces, som jeg er i gang med, meget nemmere.

Mit hjertestop beviser også, hvorfor jeg er glad og stolt af, at være formand. Jeg er ikke sikker på, at jeg kan undvære det her fantastiske forum og jeg er sikker på, at jeg vil fortsætte med at være jeres formand, ligeså længe I vil have det. For det sammenhold, som den her gruppe har, det skal bevares og styrkes!