Ny hjertesti.

Skrevet tirsdag d. 12. april 2022

Indvigelse af hjertesti Det er dejligt at den nu er her, fortalte formand for den lokale afdeling af Hjerteforeningen Bjarne Andersen, som også var med på turen. Fremover kommer der til at være arrangerede gå-ture hver torsdag kl. 10 hvor deltagere mødes ved buspladsen.

Der er netop en pointe i de fælles ture, fortæller hjertesygeplejerske og koordinator i Gladsaxes forebyggelsescenter, Kirsten Gerholt.

– Når de bliver udskrevet, er de typisk bange for at det sker igen. Deres pårørende er også bekymrede for at lade dem gå på tur alene, så der er fællesskabet her en rigtig god ting for dem alle.

Det betyder også noget at være sammen med andre, som også har været igennem udfordringer og problemer med hjertet.

– Det gør en forskel, at den du taler med har prøvet det og ved hvordan det er, frem for at kun kunne tale om det i tredje person.

Hjertestien ved Høje Gladsaxe er 4 km. Ruten gennem Aldershvile starter ved Bagsværd Station og er 5 km. Denne nye ved Værebro er 2,5 km.