Blodtryksmåling

Blodtryksmåling er én af lokalforeningernes kerneaktiviteter:

• Fordi mange går rundt med forhøjet blodtryk uden at vide det og gå til lægen. Her gør Hjerteforeningens frivillige en stor indsats ved at måle et vejledende blodtryk for borgere og anbefale personer med et forhøjet blodtryk at opsøge læge.
  • Fordi blodtryksmåling som aktivitet i høj grad kan bruges til at synliggøre Hjerteforeningen og Hjertesagen.

Som frivillig blodtryksmåler:

• Er du ude til lokale arrangementer sammen med andre frivillige for at måle blodtryk. (Fx ved messer, motionsløb, i Matas i forbindelse med kampagnen Elsk Livet).
  • Gennemgår du et obligatorisk kursus, hvor man klædes på til at udføre opgaven. Hvis du har en sundhedsfaglig uddannelse, hvor du har lært at måle blodtryk er kurset ikke obligatorisk

Organiseringen af frivillige blodtryksmålere:

• Frivillige blodtryksmålere er tilknyttet lokalforeningerne. Pt. er flere lokalforeninger i gang med at udvikle organiseringen således, at frivillige blodtryksmålere kan organiseres i en aktivitetsgruppe under lokalforeningen, men en tovholder.
  • Tovholderens funktion i forhold til blodtryksmålinger er disse:
  • At målingerne og formidlingen af dem følger Hjerteforeningens anbefalinger.
  • At frivillige, der måler blodtryk, bliver uddannet i blodtryksmåling og bliver opdateret via Hjerteforeningens opdateringskurser i blodtryksmåling, som fra 2018 er årlige E-learningskurser.
  • At lokalforeningens blodtryksapparater fungerer og er kalibrerede efter Hjerteforeningens retningslinjer
  • At koordinere lokalforeningens frivillige til blodtryksaktiviteter
  • At registrere hvor og hvornår frivillige måler blodtryk

Spørgsmål om blodtryksmålinger stilles til den regionale frivilligkonsulent.

Til blodtryksmåling i Matas:
Information om blodtryksmåling i Matas

Spørgsmål om blodtryksmålinger i Matas, kontakt Anne Willeberg.