<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1

Stor tak til læge Charlotte Bech

Skrevet onsdag d. 2. marts 2022

…for et interessant og inspirerende foredrag om tarmsystemets betydning for vores helbred, og hvordan man kommer videre efter hjertesygdom.

Efter en interessant introduktion, og indførelse i sit liv og virke, lagde Charlotte Bech ud med at indvie os i det autonome nervesystem, herunder især det parasympatiske, som har så stor indvirkning på vores helbred og velbefindende.

På et tidspunkt tænkte jeg på, hvad det har med tarmsystemet at gøre, men jeg blev hurtigt klogere, da det nervesystem tager sig af de funktioner, som bliver sat på pause når vi f.eks. er stressede, såsom fordøjelse og udskillelse af affaldsstoffer.

Og så var vi for mit vedkommende ligesom i gang, for efterfølgende blev vi indført i ting, som havde stor indflydelse i både tarmsystemets velbefindende, og det at have et godt liv, og som således bliver styret af både det mentale og det fysiske.

Den efterfølgende behandling af vigtige emner, såsom hvile, søvn, livsglæde, MediYoga, meditation, motion, hjertevenlig kost og stress stod ikke alene, for motion m.m. blev lige pludselig konkret og virkelig, da vi alle skulle op og øve den effektive vejrtrækning.

Endnu engang tak til Charlotte for et inspirerende foredrag, og udover at henholde dig til evidensbaseret viden og forskning, også at linde døren til holistiske behandlinger, og tak til Ellen, som stod for det fine arrangement.