<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1
Hjerteforeningen Aarhus

Referat af generalforsamlingen d. 27. februar 2024

Skrevet søndag d. 3. marts 2024

Referat af ordinær generalforsamling 2024 i Lokalforening Aarhus

Tid:                Torsdag den 27. februar 2027 kl. 18.30
Sted:              Kantinen i Marselisborg Centret, Evald Krogs Gade 1
Til stede:       30 medlemmer, heraf 6 fra bestyrelsen

Dagsorden:

  1. Valg af dirigent

Bestyrelsen foreslog Jørn Gade, som blev valgt uden modkandidater.
Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen var lovlig indkaldt i overensstemmelse med Hjerteforeningens vedtægter.

  1. Bestyrelsens beretning
  • Formand Sven Nicolaisen aflagde beretning om lokalforeningens virke siden generalforsamlingen i 2023:
  • Vellykket Hjertedag i april her i MarselisborgCentrets kantine.
  • Deltagelse i VIA University Colleges frivilligmesse, som giver god kontakt til frivillige og ikke mindst til vores motionsinstruktører og underviserne på Madværkstederne, som deltog meget aktivt i messen for Hjerteforeningen.
  • Vi tilbyder i alt syv motionshold i henholdsvis MarselisborgCentret, Globus1 og Egelund Idrætscenter i Malling. Det er vores ambition at nå op på 10 hold i løbet af 2024 og spredt mere ud i kommunen, i det omfang vi kan finde passende lokaler.
  • Efterårets to Madværksteder var fyldt op og fik meget tilfredse tilbagemeldinger.
  • Mere end 3.000 mennesker har deltaget i Giv-liv-kurser gennemført af Jørn Gade. Der er flere der Giv-liv instruktører i Aarhus, men dem har vi ikke tal på.
  • Patientstøtter er et prestigeprojekt for Hjerteforeningen med donationer fra bl.a. Salling Fondene og under protektion af dengang kronprinsesse Mary. Det er Hjerteforeningens administration i København, der driver det, vi er ikke direkte involveret, men vi har reklameret for det, og på vores Hjertedag i 2022 var de repræsenteret.
  • Fodboldrod kaldte formanden vores samarbejde med DGI om Fodbold for Hjertet, fordi der var meget udskiftning af kontaktpersoner, og vi var ude af kontakt med det i meget af 2023. PS. Se kommentarerne til beretningen.
  • Ved Ladywalk har vi fra lokalforeningen været repræsenteret i et telt, hvor bestyrelsesmedlemmer i timerne før løbets start mødte interesserede og opfordrede dem til at blive medlemmer og støtte Hjerteforeningens arbejde.
  • Fra nytår 2024 har vi fået et fint samarbejde med Aarhus Frivilligcenter i Sønder Allé, som giver os mulighed for en fast base, hvor vi nu opfylder et gammelt ønske om at tilbyde faste mødetider til uformel samtale med andre hjertesyge og deres pårørende. Hjertecaféer kaldes de oftest, vi kalder vores Hjertetræf.
  • Vi samarbejder også med Frivilligcentret om at henvise vores medlemmer til selvhjælpsgrupper, som er otte uformelle samtaler under ledelse af en psykolog.
  • Hovedforeningen har fyret mange medarbejdere efter to års underskud, hvilket betyder at Hjertelinjen kun har åben telefon tre dage om ugen. Det synes vi er den værste besparelse, og vi vil på vores medlemmers vegne sende en protest mod det til administrationen og bestyrelsen.
  • I foråret 2024 har vi to dobbeltforedrag under overskriften Når to bliver til en. Det første var 8. februar med en bedemand og præst. Det andet kommer d. 14. marts med advokaler og en psykolog. Konceptet er inspiration fra naboforeninger, som vi mødes med en gang om året til udveksling af erfaringer og idéer.
  • Mindeløb på Jysk Væddeløbs Bane for 13-årige Smilla, der døde medens hun ventede på et nyt hjerte. Vi er med samarbejde med kredsen bag initiativet.
  • Hjertedag 2024 bliver d. 19. september.

Kommentarer til beretningen fra salen:
Jesper Christensen kunne fortælle, at Fodbold for Hjertet er i fuld gang.
I Sommerhalvåret er det torsdag kl. 16.00-17.30 på Aarhus 1900’s baner for enden af Augustenborggade i Aarhus C.
I vinterhalvåret er det torsdag kl. 16.30-18.00 i FrydenlundHuset på Høgevej.

Da der ikke var flere kommentarer eller spørgsmål, konstaterede dirigenten at beretningen var godkendt.

  1. Bestyrelsen fremlægger regnskab til orientering

Kasserer Jesper Bjerg fortalte om regnskabet for 2023. Der er tale om samlede udgifter på cirka 195.033 kr., hvoraf omkring 160.000 kr. hidrører fra forskellige motionsaktiviteter og madværksteder, resten udgøres af diverse omkostninger til bestyrelsesarbejde, administration mv.

Regnskabet er til orientering, for det godkendes og revideres af Hovedforeningen.

  1. Behandling af indkomne forslag

Der var ikke indkommet forslag til dette punkt.

  1. Valg af bestyrelse

I alt kan der være syv medlemmer i bestyrelsen, som vælges forskudt. I år er

Jesper Bjerg, Henrik Gram Nielsen og Tove Sandberg på valg og genopstiller. Der var ikke andre kandidater, så de er valgt for to år.

Herefter ser bestyrelsen sådan ud:
Leif Schmidt, Peter Rugaard, Suzanne Lorenzen og Sven Nicolaisen valgt til 2025.
Henrik Gram Nielsen, Jesper Bjerg og Tove Sandberg valgt til 2026.

Desuden blev der valgt to suppleanter for et år:
1. suppleant: Georg Guldborg.
2. suppleant: Them Folmann Larsen.

Eventuelt

Jørn Gade fortalte inspirerende om hans frivillige undervisning i Giv-Liv. Hvor mange tusinde han har afholdt kurser for. At man blot skal samle 5-6 personer i sin boligforening, klub eller helt private vennekreds, så kommer han med kort varsel. Der er stadigvæk brug for kurserne, så flere ved, hvad de skal gøre, og ringe og gå i gang med 30 tryk og to pust, man kan ikke gøre noget forkert.

Generalforsamlingen sluttede ifølge dirigenten efter god ro og orden cirka kl. 20.30.

Underskrift

Jørn Gade
dirigent